Startsida / Inlägg

Det är inte synd om oss!

av Amanda Schulman

Förra veckan läste jag en krönika av Jenny Nordlander på DN om podcasts. Hon hade som många andra missförstått hur Itunes-listorna över mest populära podcast fungerar. Och det är inte så konstigt eftersom de är ganska otydliga, men när hon avslutar krönikan med att säga att det är synd att det inte är några tjejer som kan ta sig upp till toppen kan jag inte låta bli att rätta henne.

Hon har tittat på en lista som heter topp-tio-listan eller något liknande. Där står det vilka som har flest NYA prenumeranter. Alltså om en ny podcast kommer upp så tar den sig lätt upp till toppen då den bara har NYA prenumeranter.

Det man ska titta på är mest lyssnade avsnitt. Där står det vilka podcast som har FLEST lyssnare. Så fort jag och Hannah släpper ett nytt avsnitt så hamnar vi tvåa, trea, fyra och det har hänt att vi ligger etta.

Så nej, Jenny Nordlander. Det är inte synd om oss tjejer. Vi har kört om Luuk och Lokko jag vet inte hur många gånger. När vi började med vår podd fanns det bara killar på den där listan, nu finns det väldigt många bra tjejer att lyssna på. Det är viktigt, bra och roligt.

Ville bara klargöra det.

20120721-223416.jpg 20120721-223441.jpg 20120721-223452.jpg
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB