Startsida / Inlägg

Det stora BB-väskan-inlägget!

av Amanda Schulman

Att packa väskan som man ska ha med sig till BB betyder så mycket. För mig i alla fall. Dels för att det känns som att jag kommer närmare förlossningen och min bebis och dels för att jag kan inte kontrollera eller planera något som kommer att hända på BB så det här är det enda jag kan ha kontroll över.

Jag känner mig lite töntig som håller på så mycket med detta, men det är helt ok ändå, det är ju den finaste resa man ska åka på – klart man ska packa rätt och fint!

Dessutom så hade jag så konstiga saker med mig förra gången. Jeans och tajta tröjor och sånt.

Här är min packning:

Bebis: 

Jag har köpt två av de finaste bodies på LIVLY som jag älskar. Hennes första plagg ska vara fina och av bästa kvalité! Sedan har jag med mig tre stycken av Charlies gamla och en ny overall från H&M plus Charlies gamla gulliga mössor.

Filt och snuttis. Filtar i mjukaste bomull behöver man många av. Till allt. Jag har köpt min på LIVLY. Sedan har jag snuttisar som jag har använt och använder fortfarande varje dag till Charlie. De är helt fantastiska. Också till allt!

Och den här fina overallen från Petit Bateau fick jag idag av Hannah, Mickis och Cecila på konferensen. Den ska Frances ha när vi åker hem från BB.

Neccessär:

Jag har köpt små förpackningar av krämerna och tvätt. Duschen efter förlossningen är magisk och en bra målbild så det är mysigt att packa till den. Och jag har inte glömt bröstvårtskräm till ömma bröstvårtor.

Jag:

De bästa, mjukaste amningstopparna finns HÄR. Amningsbehårna får vänta hemma, på BB vill jag bara att allt ska vara mjukt. Jag har även ekologiska tygpads som jag hittat på Glammom.se. Bra för miljön och för tuttarna. Jag har köpt nya strumpor och stulit tofflor på ett hotell. För ni vet att man måste ha tofflor! Det finns ingenstans där det finns så mycket bakterier som på sjukhusgolv. Jag har också köpt stora bomullstrosor på H&M som jag planerar att slänga sen.

Jag har amningstoppar av det mjukaste bomull från Glammom, ett par gamla mjukisbyxor som jag planerar att slänga sen. En mjuk kofta och en morgonrock i bomull. Jag ska nog ha med lite mer kläder…

Alex:Tofflor! Strumpor, Kalsonger, T-shirt och laddare!

Det var nog allt. Men jag håller fortfarande på. Är inte helt säker på att väska blir resväska. Har ni något ni vill tillägga?

 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB