Startsida / Inlägg

Status

av Amanda Schulman

Ja, ni. Det här med nätterna går inte så bra. Hon vaknar en gång i timmen, eller en gång varannan timme och sedan vill hon vara uppe minst två timmar per natt. Ni kan förstå att det inte ger så mycket sömn. Jag tror minsann att de använder samma teknik som tortyr på skräckfängelser.

Jag går igen denna period med mantrat – det blir bättre. Mamma berättade nyss att jag vaknade en gång i timmen tills att jag fyllde ett år. Vilken mardröm!

Som någon skrev i kommentarsfältet ska jag höra med BVC om man ska fylla på ett mål med ersättning på kvällen så hon blir riktigt mätt. Har ni andra tips så blir jag glad!

Men jag sover på eftermiddagen. Jag sov faktiskt två timmar idag. Kanske det skönaste sömnen jag någonsin sovit. Alex tog barnen och gick ut och jag sov. Å, vad jag sov. Det är det bästa med att vara småbarnsmamma, man njuter av saker på ett helt annat sätt.

Btw, så fick jag en kommentar som jag vill ta upp här:

Jonna

Jag förstår inte varför man inte vill ha båda sina barn hemma tillsammans? Ni som lämnar det äldre syskonet på förskolan (när det yngre syskonet är hemma), har ni då frågat barnet om det vill vara på förskolan? Jag arbetar på förskola och ser att många barn (med förälder och småsyskon hemma), hellre vill vara hemma med sin förälder och sitt syskon. En del av dessa barn har frågat mig varför de inte också får vara hemma, och vad svarar man på det?! I Stockholm får barnen gå 9-15 mån-fre och dessa barn lämnas även på förskolan under julen, när båda föräldrarna samt småsyskonet är hemma. Det är hemskt tycker jag!

Hej Jonna,

Du måste vara en helt otrolig övermänniska för att förskolan är just nu det bästa som hänt mig. Jag vet inte hur jag skulle klarat detta annars. Jag tror också att det är viktigt att få bonda själv med sin bebis. Och Charlie har verkligen roligt på dagis, skulle hon inte haft det så vore situationen annorlunda. Så nej, jag tycker inte att det är hemskt att ha syskonet på dagis när man är hemma med sin bebis.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB