Startsida / Inlägg

Charlie och Frances

av Amanda Schulman

Många av er undrar hur det har gått för Charlie nu när Frances är här. Jag tror att det har gått ganska bra, men mycket kan ju komma att ändra sig med tiden. Men det finns två saker som jag tror har hjälpt.

Jag födde ju tidigt på fredagsmorgonen och redan samma eftermiddag hämtade Alex Charlie på dagis så att hon fick komma till sjukhuset. sedan sov vi där alla fyra och hade en underbart dygn. Så jag tror inte att hon kände sig utanför, hon var ju med hela tiden.

Det andra och det viktigaste har nog varit hennes relation till Alex. De är så otroligt nära och har alltid varit och när Frances kom så gav han henne allt. Han sov till och med i hennes rum de första nätterna. Det var hon mycket nöjd med. Hade hon varit mammig och inte så nära Alex hade detta varit mycket svårare. Det är min känsla i alla fall.

Med det sagt så känner man att hon är känslig. Så det känns väldigt viktigt med rutiner och trygghet ett tag framöver. Hon reagerar direkt om det sker en ändring eller så.

Jag känner också att hon har blivit väldigt stor och det gör ont att växa. Hon har till och med lagt av med nappen när hon ska sova så nu finns det inget som har med bebis att kvar kvar med henne. Min stora stora tjej.

Annars så är hon väldigt gullig , MEN väldigt hårdhänt med Frances. Det går inte att släppa lös henne om man säger så.

Och har ni andra tips som kan vara bra nu den närmaste tiden så är jag hemskt tacksam.

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB