Startsida / Inlägg

Bovetegröten

av Amanda Schulman

Ni som lyssnat på podden vet att jag måste ändra min kost. Efter en hälsoundersökning sa läkaren att jag äter för tok för mycket kolhydrater och socker och att jag MÅSTE ändra min kost. Då är min inte så kaxig. Men jag tänker att jag ätit nog med bullar för ett tag. Ett år av faktiskt bara kolhydrater och socker har gått sedan jag blev gravid så det är ganska skönt att bli hälsosam.

Jag är ju brödtokig och det är kanske min största sorg i allt det här. Men jag har hittat en del bröd som funkar, men framförallt så har jag hittat Bovetegröten som jag äter på vardagarna. Superenkelt och supergott.

Jag kokar Boveten i vatten,(det står anvisningar på paketet) och har i ett torkat fikon som jag skär i små bitar. Och så kryddar jag med kardemumma.

När den är färdig så äter jag den med kanel och sojamjölk. Bli inte rädda om ni inte älskar den första gången. Jag lovar att ni kommer att göra den typ tredje!

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB