Startsida / Inlägg

Recept

av Amanda Schulman

Alex åt min enkla men supergoda rätt precis innan han insjuknade i vinterkräksjukan så nu kommer han aldrig mer kunna äta den…

Därför tänkte jag att ni kanske kunde laga den istället.

Ingredienser:

gul lök

vitlök

skogschampinjoner

vispgrädde

smör

kalventrecote

kalvfond

Först så steker jag skogschampinjonerna länge på låg värme så att att vattnet i dom försvinner. Därefter lägger jag i en väldigt stor klick smör och hackad gul lök och vitlök. Jag låter detta brynas länge länge, med salt och peppar.

När allt är väl genomstekt så så häller du i vispgrädden och kalvfonden och låter det puttra länge. Stek köttet i smör i en annan panna med salt och peppar. Servera med något du tycker om!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB