Startsida / Inlägg

De tjänar miljarder på att spruta in gift i skallen på folk!

av Anna Dabrowski

Hittade en lapp nere i lobbyn i huset där vi bor. Reklam för fri botox. Jag blev inte glad över att hitta den utan jag blev rädd. Jag tog upp den till lägenheten och visade den för Ken som inte ens ville ta i den.

Botox är något riktigt läskigt. Man sprutar in gift i kroppen och dödar celler. Jag tycker att det låter som något cancerframkallande. Får man inte cancer till slut så kanske man börjar ruttna. Så upplever jag botox och fattar inte hur man kan vara så dum att man sprutar in skiten.

Det är också läskigt att det är så många unga som gör det som inte behöver. Taskigt självförtroende är nog orsaken om du frågar mig. Jag tycker synd om folk som sprutar in botox och det värsta är att det inte är ett dugg snyggt. Det ser faktiskt inte riktigt klokt ut.

I USA är det ett företag som har monopol på botox. I USA spenderar delar av befolkningen tillsammans över 10 miljarder kronor om året på att spruta in gift i kroppen. Företaget tjänar miljarder på folks taskiga självförtroende och löjliga fåfänga. Det är läskigt.

Nu ska det släppas in ett till företag på marknaden vilket glädjer de som har gift innanför pannan. Nu kanske det kommer bli lite billigare så att man kan döda fler celler oftare.

Jag hör folk hela tiden som säger att det inte är något farligt men det var väl också så man sa om cigaretter på 50-talet.

Företagets egna beskrivning av botox:

Vad är Botox?
Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har Botox använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat. I världen utförs idag ca 3 miljoner Botoxbehandlingar årligen.
Hur fungerar Botox?
Botox blockerar signalöverföring mellan nerv och muskel och minskar/eliminerar på så vis muskelns förmåga till kontraktion (sammandragning). Muskelns förslappas och rynkan rätas ut. Botox verkar lokalt dvs. där den injiceras varför andra muskler än dem man vill förslappa inte påverkas. Det tar i regel några få dagar innan behandlingen börjar verka och ca 2 veckor innan full effekt uppnås.
 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB