Startsida / Inlägg

Det är inte skolans ansvar att uppfostra våra barn

av Anna Dabrowski

Problem hemma är ingen klassfråga

Det är hemskt att det finns barn som gör sina läxor inne på toaletten för att det är det enda stället i hemmet där de kan få ro; men det är ingen klassfråga. Att det finns familjer där det förekommer dagliga bråk är inte heller någon klassfråga. Det finns många barn som har en hemsk vardag även på Östermalm.

Det verkar mer som att många familjer skulle behöva stöd och hjälp med att förändras. Föräldrar måste förstå att det är deras ansvar att uppfostra sina barn och skapa självkänsla i dom. Många föräldrar tror att det är skolans ansvar att lösa problem och se till att barnen gör läxor. Jag förstår inte hur man som förälder kan behandla sitt barn illa och inte vara mån om att barnet mår bra.

Fördela skattepengar efter behov

För att vi ska få bättre skolor borde kanske skattepengarna fördelas på andra vis än vad de gör idag. T.ex. om man har byggt om alla vägar i en stad och den biten är fixad så kanske man kan ge mindre pengar för den biten i några år och istället ge mer pengar till skolan. Man behöver inte bygga nya rondeller överallt hela tiden.

Personligt ansvar

Vi kan inte bara gapa och skrika om vem som ska ha vad av den krympande kakan utan vi måste skapa något och kämpa som ett lag. Alla måste ta persoligt ansvar.

Sluta hata folk ni inte vet något om

När jag har varit på nattklubb på Stureplan och det har kommit några gäster i skinnpaj som inte brukar vara där så tycker kidsen att det är kul och bjuder dom i skinnpaj på öl. När en killkompis till mig och jag åkte till en krog på söder för en tid sedan och gick på en krog där så kom det fram folk och sa, ”Du tror att du är så jävla fin i din kosym ditt jävla äckel!” Vad hade vi gjort? Köpt en öl i baren. Detta gör mig riktigt upprörd. Folk tror att vi har förutfattade meningar och ser ner på folk och tror att vi är bättre än andra. Men det är helt fel. Det är de som är arga på oss som har förutfattade meningar och är fulla av hat för att ni tror att vi tror att vi är bättre. Men det är helt fel; det är de som inte gillar oss som är de ”onda”; de känner inte oss men säger att vi är ytliga och hemska.

Sänkta skatter

Vi kan inte vara ute efter att de som har det bra ska få det sämre utan vi måste vara ute efter att de som har det dåligt ska få det bättre. Vi ska inte vara arga på att VD Bertil får mer i plånboken om skatten sänks utan vi ska vara glada för att sjuksyster Lisa får det bättre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB