Startsida / Inlägg

Man är inte någon bara för att man har dyra skor och en städerska

av Anna Dabrowski

Jag brukar föjla mina vänners bloggar men Ibland tar jag mig en titt på bloggar som skrivs av mina ovänner eller bekanta som jag inte är så nära. Det är kul att någon gång då och då se vad dom har för sig. Det jag tycker är roligast det är när en del av dom har ett inlägg med frågor från deras läsare som dom svarar på. Sättet som det är skrivet och svarat på får vilken intelligent människa som helst att förstå att 7 av 10 frågor är fabulerade av bloggaren själv. Anledningen till att den bluffen lyser igenom är att frågorna bara handlar om att kunna skryta om sig själv.

T.ex.

1. Äger du en Hermés väska?

Svar: Ja en rosa som kostade 12.000 kr.

(Här vill ju bara bloggaren tala om att den äger en väska för 12.000 kr. Den är garanterat en present från pojkvännen eller från någon snäll farbror.)

2. Vad kostade din lägenhet?

Svar: Min lägenhet kostade 8 miljoner kronor.

(Här vill bloggaren bara tala om att den bor i ett hem för 8 miljoner kronor. Det är garanterat pojkvännen som pröjsar.)

3. Vad har du för bil?

Svar: Jag har en Mercedes som kostade 400.000 kronor.

(Här vill bloggaren bara tala om att den kör i en dyr bil. Det är garanterat pojkvännen som har pröjsat eller så är den lånad från någon bilhandlare eller farbror.)

Och så håller frågorna på; frågor och svar som bara handlar om pengar.

Det får mig att undra om de här bloggarna växte upp väldigt fattigt och har ett enormt hävdelsebehov?

Jag kör runt i en svincool vit bil med leopardmattor men inte skriver jag vad den kostar, vad mina skor kostar, vad min klocka kostar, vad mina väskor kostar. Visst jag lägger upp foton ibland på nya inköp men utan priser. Ken ger mig presenter men det är väl ingen som har att göra med vad grejerna kostar.

Jag får en känsla av att de här bloggarna tror att det är det livet handlar om; att om man har dyra skor så är man något?

De verkar tro att man är något för att man har en städerska hemma en gång i veckan. Vad är det för larv. Jag städar hemma med nöje. ”Va, har ni ingen städerska?”, är det några som har frågat. Som om det vore något fult och lågt att städa. Vi hade en städerska en tid men hon gjorde mig bara förbannad då hon flyttade på grejer och jag fick ändå städa efter henne. Jag har tid över, jag kan städa, inga problem.

Städerskor och vaktmästare har jätteviktiga jobb. Hur skulle toaletterna inne på Bellagio se ut om ingen arbetade där? Jag ger alltid dom en dollar eller två i dricks när jag går ut från the ladies room. Det är dom som ska ha dricks och inte en strippa som vill ha 500 dollar för att hon har öppnat upp en flaska skumpa åt ett sällskap.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB