Startsida / Inlägg

Att älska god mat

av Anna Dabrowski
2008_09_26_Spain_Ronda_plaza_de_toros-8.jpg

The Bullring 1785 byggdes Tjurfäktningsarenan i Ronda och är världskänd som den första arenan som byggdes med syftet för tjurfäktning. Den första fighten på arenan ägde rum samma år med de kända matadorerna Pedro Romero och Pepe Hillo.

Och det är här Ken kommer in i bilden. Inte för att han är en känd matador utan för att han är så enormt duktig på att hitta bra restauranger med fantastisk mat. Man kan ställa ut Ken i skogen och han kommer att hitta ett bra ställe att äta på.

Ken hade aldrig varit i Ronda tidigare och hade med sig en lista på några bra restauranger som han sniffat upp. Jag ville gå en väg, Ken en annan… Plötsligt tittar Ken upp på en väldigt vacker byggnad och säger, ”Här är det! Pedro Romero.” Jag visste inte vem Pedro var men atmosfären, stämningen och pondusen strålade ut på gatan. Vi klev in och jag visste på två sekunder att det är här man ska äta i Ronda.

Man kände i väggarna att hit gick det fina folket innan tjurfäktningen. Man kände i atmosfären att hit går de som älskar god mat och här satt nu vi och njöt av oxsvans i långkok och anka.

Omringade av bilder på Pedro Romero, hans fans och ett och annat uppstoppat tjurhuvud.

Restaurante Pedro RomeroRonda

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB