Startsida / Inlägg

Las Vegas var säkrare med Italienska maffian som Sheriff

av Anna Dabrowski

När vi flyttade till Las Vegas tog Ken med mig i en bil med vår Las Vegas vän Mark. Mark körde runt oss på olika gator runt om The Strip och berättade om vilka gator som är okej att vistas på och vilka som är fullständigt livsfarliga. Det finns gränder och gator runt alla lyxhotell där man inte ens ska köra bil när det är ljust ute.

”Säg att du stannar till vid ett rödljus och plötsligt står det en gangster med en pistol riktad mot dig genom rutan… Vad gör du då?” frågade Mark.

”Svimmar!” svarade jag.

Sedan blev jag flitigt studerande av ”Las Vegas Crime News” på TV där det berättades om barn som skjutit varandra med pappas pistol 5 minuter från vårt hem. För det är grejen med många städer i USA; ett kvarter badar i lyx och nästa är ett livsfarligt ghetto.

”Du får sluta titta på det där.” sa Ken en dag. Jag gjorde det men tittar lite ibland i smyg. Det är inga roliga historier. Afroamerikanska nyfödda bebisar har hittats i papperkorgar på hotelltoaletter och containrar =(

Pistoler, slagsmål, bråk och annat elände men inte på själva The Strip där säkerheten är enormt pålitlig. Vakter, poliser och övervakningskameror precis överallt. Man kan rulla runt dyngrak med skorna i handen och aldrig känna sig rädd.

Därför är eldstriden där tre personer dog under en biljakt mitt på The Strip igår otroligt allvarlig. Inte minst för turismen.

Korsningen Flamingo Rd/ Las Vegas Blvd är en väldigt trafikerad korsning då det är vägen in och ut från andra vägar och även motorvägen.

Rulltrappan som syns i klippet i artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16286321.ab har jag åkt i 2000 gånger om inte mer.

Jag känner mig hemma i Las Vegas, jag längtar dit när jag inte är där och blir riktigt orolig, ledsen och rädd när något sådant här fruktansvärt inträffar. The Strip är en plats där det går omkring glada turister och inte en plats där man riskerar att sprängas i en taxi.

När Italienska maffian styrde i staden var den en av Amerikas säkraste platser att vistas på. Idag tyvärr en av de farligaste.

Jag får vara glad för att jag slapp se och uppleva den dramatiska händelsen live och hoppas på att det aldrig händer igen.

Vännen Mark syns på fotot ovan tillsammans med sin fru och oss.
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB