Startsida / Inlägg

Handlar WSOP Ladies Event ens om Poker?

av Anna Dabrowski

Den dummaste pokerturnering jag spelat var WSOP Ladies Event 2011. Jag blir förbannad bara jag tänker på det. Den turneringen är ett hån mot tjejer som jag som kom dit för att spela poker och inte för att visa att jag inte gillar män.

Turneringen började inte i tid då klubben för inbördes beundran med Linda Johnson(som jag gillar men det hör inte till turneringen) i spetsen skulle dela ut priser till varandra, kramas, fotograferas, tjata o.s.v.

Men tro inte att det var över när turneringen börjat. Nej då, mitt i en period avbröts spelet p.g.a. dansuppvisningar och mera prat och fotografier. Vad fan är det för något?

Jag blev riktigt störd av detta. Jag är idrottare och börjar matchen klockan 12 så börjar den 12 och inte 12.45. 12.45 har jag paus och det är halvlek i mitt huvud och i min kropp som har ställt in sig på det.

Sedan hjälper det inte att kvinnor kan ha vilka jäkla kort som helst i handen. De bombar med Dam hög och sitter tight med triss i Ess; man har ingen jädrans aning om vad de håller på med.

Och det är väl därför den här dumma turneringen finns; för att KVINNOR INTE KAN SPELA poker. Hur ska jag annars tolka det hela?

Sedan var det några snubbar med som de kvinnliga deltagarna fullständigt mobbade sönder med skrik, hån och handklappningar; hade de fått så hade de tagit fram facklor och bränt de stackars killarna på bål.

Varför skulle inte killar få vara med och spela i ett Ladies Event? Det finns ju inte rena killturneringar och om det fanns så skulle det bli ett himla liv och tjat om diskriminering.

I år ska de försöka skrämma iväg killarna genom att det kommer kosta dem 10.000 USD att deltaga i turneringen. Med tanke på vad killarna får stå ut med så borde de få 10.000 dollar för att de ens vill vara med.

Och jag vill ha tillbaka mina 1000 dollar som det kändes som att Linda Johnson bara pissade på när hon visade vilket skämt den här turneringen är. Hade jag spelat ett side event så hade jag fått valuta för pengarna genom spel med killar som tar det på allvar och inte bara fått nöja mig med ett par rosa tofflor som WSOP sponsras med.

Jag kommer aldrig att spela den här turneringen igen. Jag kommer nog aldrig att spela rena kvinnoturneringar mer då jag bara sitter där och skäms över att vara kvinna. Jag blir irriterad på att de inte kan spela och på att de tror att de är bäst. De tror på riktigt att de är mycket BÄTTRE spelare än killar och det är riktigt obehagligt. Så mycket skit som de snackar om killar så börjar jag undra om det egentligen ens handlar om poker för de här kvinnorna… Det kanske är vid pokerborden som de här kvinnorna får utlopp för sitt hat mot sina ex och andra manliga grisar.

Bild 591
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB