Startsida / Inlägg

Pizza och skumfyllda kokosbollar saboterar

av Bengt

Hälsovårdsnämnden skulle ha stängt stället på plats

Upp tidigt även idag. Snabb frukost. Naturell hälsofil och lite flingor. Han inte med att äta lunch. Framåt 18-tiden blev jag bjuden på ett par kokosbollar…sådana där med vitt skum i överdragna med choklad och kokos. Smakade inte bra. Men intalade mig själv att det fick bli istället för den missade lunchen. Vid 20-tiden fick vi tid över att äta mat. Då var såklart alla matställen stängda. Vi hittade dock en pizzeria som höll öppet på övertid. Var riktigt sunkigt där inne. Fick en känsla av att hälsovårdsnämnden troligtvis hade stängt lokalen på plats om de varit i närheten. Så någon kall sallad vågade jag mig inte på. Istället blev det såklart en pizza. Tänkte att den är ju iaf upphettad. 

 

Illamående

Käkade pizzan som inte smakade något särskilt. Var mest sunkigt och flottigt. Pizzasalladen var inte ätbar. Drack kranvatten till.  Efteråt hade jag en känsla av illamående. Bestämde mig för att köra ett pass på rullskidorna idag med. Trots att jag gjorde ett pass igår natt också. Måste få bort sunkpizzan.

 

Pizzaklumpen ligger kvar

Men innan träningen kunde börja skulle vi åka till en ny ort någon timme bort. Anländer strax efter 22-tiden. Packar upp lite prylar och förbereder lite jobb inför morgondagen. Plötsligt är klockan midnatt. Man e trött och pizzaklumpen ligger kvar och jäser. Måste ut. 

 

Midnattspass med halsbränna

Rullar iväg på skidorna med halsbränna och känner kontinuerligt bismak av den dåliga pizzan. Usch. Och jag som mådde så bra tidigare idag. Hur kunde jag vara så dum att äta denna pizza och dessutom två kokosbollar? Värdelöst att missa måltider under dagen…då blir det så här! 

 

Neutraliserar med hälsoyohurt

Kommer tillbaka efter en dryg timme. Krampade i ryggen redan efter 9 minuter. Så det var till att bita ihop och försöka stretcha ut så gott det gick under färd.  Dessutom började stavspetsarna att bli rejält slöa med halkande stavtag som följd. Pizzan är fortfarande kvar där i magen, om än inte lika mycket. Tänkte inte äta någon mer mat idag, men häller i mig två-tre klunkar Verum Hälsoyoghurt. Avsikte att neutralisera pizzan på något vis. Det hjälpte faktiskt något! Hmm.. imorgon kanske det kan bli en simtur under bar himmel om allt vill sig väl. Det vore nice! Den plågande solbrännan börjar lägga sig. 4 timmar till revelj. Det tar på att prioritera träningen…å andra sidan, hade jag käkat lunch, skippat pizzan och kokosbollarna så hade jag kunnat vila ikväll istället. Lessons learned.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Julia Wide
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB