Startsida / Inlägg

Rullskidor i norrländsk nattsol

av Bengt

Upp tidigt. Tänkte simma, men upptäckte samtidigt att gårdagens tid på stranden hade gjort både rygg och knäveck allt för ömma för att våga sig på simning i stekande sol, utomhus alltså. Satt mig istället med heltäckande kläder i skuggan och avnöjt lite frukost. Sen vidare mot Piteå. Hjälpte till att rodda upp inför helgens stora tillställning. Började känna hunger i magen. Var länge sedan jag känt den känslan. Ett tecken på att man säkert ätit för mycket tidigare? Nåväl, jag vet av erfarenhet att när man just känner så, det är då det bränner fett. Härligt! Lunchen blir sen, runt 16-tiden. Slänger i mig renskav och potatismos. Tar en tur genom stan (Piteå). 

Det är härligt varmt och fullsatt på caféerna trots att klockan är efter 18. Imorgon har de tydligen midnattshopping här dessutom, alla butiker öppna till 24. 

Känner mig tvungen att köpa en glass med choklassås och choklasströssel. Bästa sorten, vattenkyld mjukglass. Den är god. Men efter några tuggor känner jag att det blev för mycket slisk. Men äter upp ändå av ren vana. Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu måste jag ut och träna. Trots att rygg och ben värker av solbränna och trots at jag kört flera dagar i rad nu, både löpning och rullskidor samt promenad. Detta är nog på gränsen vad min kropp klarar utan att dra upp gamla skador.

Drar ut vid 23-tiden. Solen skiner fortfarande. Riktigt härligt. Minns att när jag körde samma runda i Stockholm förra veckan var det för mörkt att se något. Gupp och ojämnheter liksom försvann. Nu var det knall-ljust och friskt i luften. Körde ca 1 mil. Märkte att det gick ovanligt lätt. Förvisso mestadels plant och raksträckor, men ändå. Förra året när jag var här så orkade jag knappt åka i en kvart. Svetten sprutade och det var verkligen ansträngande. Nu gick det alltså nästan för enkelt. Och då har jag ändå också satt i hjul med motstånd i för att ge mer träning. 

Stretchingen var jobbigt. Dels att det brände och dels att det blivit svullnader i knävecken av solskadorna. Strechade därför mindre än vanligt, inte bra, men gjorde allt för ont. Sen kan jag även meddela att myggen och knotten här uppe är ganska så  på hugget….stannar man mer än 2 sekunder så är det moskiter över allt. Bara att rulla vidare eller strecha i farten.

Kvällsmålet blev en burk sardiner i tomatsås och lite Verum hälsoyohurt. Ska tydligen vara väldigt bra för magen med en massa goda bakterier. Men va nästan lite för söt för mig nu…får nog köpa en naturell nästa gång, eller fil. Frukten kändes fräsch dock.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Jenny Åsell, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB