Startsida / Inlägg

Överraskar i damduschen

av Bengt

INTE BARA MOTIVATION

Inte nog med att man ska motivera sig till att träna, man ska även försöka hitta något ställe att duscha på. Och det kan jag säga inte är lätt i obygden. Men eftersom jag är medveten om detta och till varje pris vill övervinna alla hinder så forskade jag reda på en dusch redan vid 17 tiden. Kollade var den fanns, rekognoserade vägen dit, kontrollerade att den fungerade och framförallt, att dörren var öppen och olåst. Dubbelkollade även med ansvarig person att det skulle gå bra att återvända vid midnatt och duscha och att den då fortfarande var öppen. Inga problem. Ok.

 

KLIVER IN I DAMDUSCHEN

Så var man då tillbaka efter ett dryga 12 kilometerspass på rullskidorna. Klockan är strax före midnatt. Genomsvettig skyndar jag mig att promenera bort till duschen (vilket är en bit). Kommer fram och noterar givetvis att duschen är låst. Kollar fönstren, de är också låsta. Går runt byggnaden. Hittar en damtoalett med dusch. Rycker i dörren. Den är öppen. Går in. Låser dörren.

 

GÄLLA SKRIK 

Typ 10 sekunder senare hör jag barnfnitter utanför. Ajdå, ska nog inte kliva in i duschen nu. Står beredd och väntar. Tycker fnittret kommer närmare och sen rycker någon i dörren. Jag låser upp och kliver ut. Där står två tjejer i typ 10-12 års åldern och ena tjejen skriker till. Hon trodde uppenbarligen det inte fanns någon annan här denna sena timma. Och min rullskidsutstyrsel gör väl inte saken bättre heller. Lite längre upp ser jag barnens mormor eller farmor komma gående. Hon skrattar och säger ”du vet väl att det här är damernas!”. Eh…ja, svarar jag. Klart jag vet. Men herrarnas var låst och jag trodde ingen var här så sent på natten. Och jag behöver verkligen duscha. Du har möjligtvis inte nyckel till herrarnas? Och nej, såklart hade hon inte det.

 

ATTACKERAS AV MYGG

Ställer mig utanför och vankar av och an. Här är det ganska lummigt. Detta i kombination med att det nyss regnat och min svettiga kropp gör mig uppenbarligen till ett attraktivt mål för myggorna och knotten som börjar svärma runt. Om man ändå hade haft långbyxor och en heltäckande tröja…

 

LÄNGDPJÄXOR, CYKELHJÄLM OCH NEONVÄST

Står kvar i 20 minuter, sen ger jag upp. Vågar inte ta risken igen att gå in och duscha på damernas. Dessutom var ju duschkabinen genomskinlig och alla här verkar ha egna nycklar. Lurar på hur jag ska få tag i nyckeln och lite långsökt kommer jag på att jag träffade ett par ”nattvandrare” häromdagen. Letar upp deras husvagn och knackar på. De öppnar. Blir lite chockade först och frågar spontant vad jag har gjort. De syftar på mina gula längdpjäxor, cykelhjälm och neonväst. Åkt lite skidor svarar jag. Efter några minuters konversation hittar vi en nyckel i husvagnen som jag testar. Och tro det eller ej. Men den passar klockrent till herrarnas. 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Hans Österman och Julia Wide
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB