Startsida / Inlägg

Pigg hela dagarna – för första gången i mitt liv!

av Bengt

Det här blir ett långt inlägg…men jag måste skriva av mig lite. Det är smått revolutionerande den pigghetskänsla som infunnits sig i mitt huvud och kropp senaste tiden…

Otroligt vad medvetenhet om kost och regelbunden träning gör för kroppen. Har inte varit så här pigg på…ja, jag vet faktisk inte när. Även då jag varit i god fysisk form har jag varit trött på dagarna, det har ofta känts som en blöt matta eller seg dimma som man ska ta sig igenom. Har ofta hänt att jag mitt på dagen fått kraftig trötthet och bara längtat efter att få lägga mig ner och sova en liten stund. Trots att jag haft 7-9 timmars sömn. Ibland även mer.

 

Har jag då kunnat lägga mig ner så somnar jag direkt. Sen pigg igen och kan köra på oförtrutet. Men…nu, efter en tid av regelbunden medvetenhet om kosten och nästan vardaglig träning så kommer jag på mig själv med att vakna utvilad efter bara 7-9 timmars sömn. Och sen behöver jag inte sova mer under dagen. Får inte ens en känsla av trötthet. Somnar sedan direkt jag lägger mig och är djupt sovande hela kvällen och natten tills klockan ringer. Tidigare har jag fått snooza i evigheter, och sen känt den där sega tröttheten genom hela dagen. Ingen riktig energi. Fått tvinga mig psykiskt till prestation. Övervinna mig själv. Nu går det av sig själv, behöver inte ens pressa. Blir inte trött. Hela dagarna går förbi enkelt och smidigt. När jag sedan lägger mig på kvällen så somnar jag direkt. En fantastisk känsla!

 

Dessutom är jag ju faktiskt långt ifrån i form ännu, så jag ser fram mot hur stark kropp och psyke kommer vara den dag formen är åter på riktigt. Och som sagt, då när jag var i form för länge sedan, fysiskt, så käkade jag istället helt fel, och det tror jag var orsaken till att jag nu konstigt nog känner mig piggare än då. Trots att fysiken ännu är i sämre form.

 

Märker skillnaderna på kvällarna också. Mina kollegor lägger sig tidigare än mig och går upp samtidigt, men är då sega och trötta. Jag känner mig bara stark. Har längtat efter detta i många år, har alltid anat att man borde känna sig piggare när man vaknar. Talat med lite folk och så, och de har sagt ”alla är trötta på morgonen”. Hmm…uppenbarligen är det inte lika för alla. Känslan av att energin flödar in i kroppen är underbar. Får bara hålla tummarna att träningen går att fortsätta i oförtrutet tempo och att skadorna försvinner helt på sikt. Det vore så enormt härligt!

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jenny Åsell och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB