Startsida / Inlägg

Schnitzel med pommesfrites – ett bra val?

av Bengt

Efter jobbet skyndade jag mig ut på rullskidorna. Blev ca 56 minuter i hyfsat tempo. Ca 400 kcal. Därefter tillbaka och duscha på badhuset (som saknar bassäng) och avslutande middag på lokala pizzerian. Av alla 5 olika alternativ på menyn valde jag till sist (vis efter gårdagen) schnitzel med pommesfrites. Alla frågade om jag verkligen skulle äta detta. Uppfattningen var att detta var galet onyttigt.

 

Men…valen jag ställdes inför var:

 

1) Äta pizza. Lägger sig som en klump i magen och du blir äckligt övermätt om du äter hela. Risk att bli lös i magen.

 

2) Äta sallad. Smakar bra (precis som pizzan). Lägger sig inte riktigt som en klump i magen, men vis från tidigare dagar så vet jag att den inte är riktigt hygiensikt tillfredsställande. Samtliga som ätit av maten på denna lokala pizzeria har idag haft magknip eller varit så att säga lösa i magen.

 

3) Köpa en schnitzel med pommesfrites. Strunta i salladen till dock. Den kan vara full av bakterier. Schnitzeln däremot är fryst. Sen direkt stekt på hög värme. Liten risk att den ska hinna bli kontaminerad. Och nyfriterade pommesfrites har jag aldrig hört någon bli dålig av.

 

Så det blev ganska enkelt att välja alternativ tre. Den visade sig sen även ge avsevärt mindre mättnadskänsla en tex en pizza. Till och med kändes det mindre än en klassisk jättesallad ala pizzeria.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB