Startsida / Inlägg

Svårt laga mat

av Bengt

 

Fick lite bannor häromdagen för att jag inte lagade min mat själv. ”Du är väl varken handikappad eller…” typ så stod det. Så ja, nej jag är inte handikappad. Så det blev till att göra ett försök. Helt lätt var det dock inte ska jag säga. Många tänker nog inte på det, men att laga mat själv är en väldig process. Åtminstone om man ofta är ute och reser som jag. Se nedan hur processen såg ut idag, jämfört med om man hade ätit något färdigt istället:

 

1)      Ta reda på om och var det finns matbutiker/bensinmack med livsmedel

2)      Hitta en cykel

3)      Cykla dit

4)      Leta bland basvarorna efter något ätbart – typ tomater, korv, fil, mjölk, potatis och lite konserver och någon köttbit

5)      Proppa kassarna fulla – lika bra att göra det ordentligt när man ändå är igång!

6)      Cykla hem. Med en kasse på vardera sida.

7)      Hitta någonstans att ställa sakerna som ska vara i kyla.

8)      Lägga ner kvällens ingredienser i en kartong/kasse och promenera bort till campingens självhushåll.

9)      Givetvis spöregn hela vägen, så balansera samtidigt ett paraply över huvudet och undvik att bli allt för blöt.

10)  Väl framme, hälsa på de andra som sitter inne i självhushållet och gå in i köket.

11)  Börja leta efter kastrull, stekpanna osv. Inse att det bara finns en ministekpanna och en smörkniv. Och tallrikar. Sen är det barskrapat.

12)  Tvätta smörkniven och tallriken och ministekpannan i varmt vatten (diskmedel finns ej).

13)  Sätt igång tajmern på spisen samt vrid spisen till medelvärme. Vänta på att den blir varm.

14)  Skiva upp korv och potatis med smörkniven. Lägg ner i den varma stekpannan. (ok, här märker den observante att det saknas ett steg, nämligen ”tvätta och koka potatisen”, men jag fuskade lite här och tog färdigkokta färskpotatisar från restaurangen jag käkade lunch på tidigare idag, och det är jag glad för nu!).

15)  Försök vända regelbundet på de olika bitarna för att få färg på alla sidor. Svårt med smörkniv och överfull ministekpanna.

16)  Häll över anrättningen på en tallrik.

17)  Upptäck att det varken finns peppar och salt eller andra kryddor någonstans.

18)  Knäck 2 ägg och släng ner i stekpannan.

19)  Vänta på att äggen blir klara medan maten på tallriken kallnar.

20)  När äggen är klara, lägg dem på tallriken, försök undvika att de går sönder och blir till en enda röra.

21)  Diska ministekpannan medan den fortfarande är varm och lättdiskad.

22)  Gå ut och försök hitta en ledig plats bland de få borden i självhushållet.

23)  Sätt Dig ner och njut av maten och ät med smörkniven så gott det går.

24)  Pusta ut. Gå in i köket igen och diska nu tallriken Du åt på. Vänta inte för länge, för då fastnar det och blir svårt att få bort.

25)  Ta med pick och pack och lämna självhushållet.

26)  Sådär middagen avklarad. Grattis!

 

 

Detta kan man då ställa i relation till om man INTE lagar maten själv. Då ser processen ut ungefär så här:

 

1)      Berätta vad Du önskar äta.

2)      Ta emot det Du beställt.

3)      Käka upp det.

4)      Betala och gå därifrån.

 

25 steg vs. 4 – då blir väl valet ganska enkelt! 🙂

 Laga mat en besvärlig process!

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jenny Åsell och Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB