Startsida / Inlägg

Stockholm vs landsbygden – busschauffören ger svaret!

av Bengt

Helt otroligt. Jag måste berätta detta. Idag skulle jag resa en bit med buss. Bussen kom tidsenligt och jag blev avsläppt för bussbyte en dryg mil längre bort. Busschauffören sa hej och önskade mig en trevlig dag. När han åkte förbi vinkade han även. Bara det blir man ju förvånad över efter att ha vuxit upp i Stockholm 🙂

x.47 skulle den andra bussen komma. Men Vid x.50 hade någon buss fortfarande inte kommit. Däremot hade en buss passerat på vägen utanför med text ”ej i trafik”. Så den var det ju inte.

x.51 kommer en buss infarandes. Från fel håll. Han stannar framför mig och vevar ner rutan. Det är ju busschauffören jag precis åkte med. Vad nu då tänker jag?

”Körde han förbi eller?” Va? svarade jag. ”Ja, körde han förbi eller, den andra bussen?” Eh..nej, svarade jag…det stod ’ej i trafik’ på den.

”Ok”, svarade han. Då var det inte den. Jag tänkte bara kolla så att du kom med, och så att han inte hade missat dig!

Eh..ok, svarade jag, eh..jaha..det var schysst! Nej, den har inte kommit ännu, men den kommer nog snart. ”Ja det gör den nog” sa han. Sen for han vidare på sin turlista igen.

Bussen jag skulle åka med kom 3 minuter senare.

Kunde inte sluta tänka på detta. Hur sjutton kan en typ ”SL-buss” bara vända tillbaka och kolla om en person kom med anslutande buss eller inte? Det är sjuuukt trevligt iaf 🙂 Och funkar förmodligen bara på landsbygden. Men det ger en så klar bild av kulturskillnaden mellan Stockholm och landsbygden. Det är sådana här saker, som säkert händer varje dag på landet, som får de som växt upp i stora städer att förundras och tycka att människor är galet trevliga. Och det är förmodligen motsatsen som får folket från mindre städer att tycka att tex Stockholm är galet otrevligt. Man har liksom inte hunnit anpassa sig efter stilen, bli van så att säga. Även om den ena säkert egentligen inte är trevligare/otrevligare än någon annan.

Bussbolaget jag åkte med hette X-trafik. Och även deras kundservice var ovanligt trevlig. När jag ringde och frågade var bussen var så fick jag till svar ”ok, ett ögonblick så ringer jag chauffören på den bussen direkt och frågar var han är”. Det där ”lilla extra” som man tyvärr saknar allt för mycket i Stockhkolm. På landet blir man nästan behandlad som en VIP i Sthlm oavsett vem man är – det är gött 🙂

Bussbolaget jag åkte med
  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Fred Balke, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB