Startsida / Inlägg

Vilken är den bästa färdigsalladen? (som kan köpas i butik)

av Bengt

Har ätit ganska mycket sallader på senare tid. Det är verkligen ett lyft för hälsan att någon kom på idén att göra färdiga sallader och sälja i matbutikerna och landets diverse bensinstationer. Innan var man ju tvungen att ta en fet, sockrig frysrätt och köra i micron, eller en korv med bröd, hamburgare eller annat mindre nyttigt. Nu har man ju äntligen fått bra alternativ till den snabba skräpmaten.

Men…vilken färdigsallad är då bäst? Ja, det är svårt att säga. Många är lika men några är exceptionellt usla och andra är exceptionellt bra och faktiskt riktigt läckra. Efter år av provande skulle jag idag vilja utnämna min just nu godaste favorit. Den görs av ett företag som heter ”Snäckan” och säljs i Söderhamn med omnejd. Kanske finns den även på fler ställen?

Har ätit denna sallad nu i drygt 2 veckor och inte blivit besviken en endaste gång. Dessutom är det vanligt att jag får kommentarer av andra som ser salladen ”oj, vilken fin sallad!”.

Den är fräsch, innehåller ett brett och perfekt anpassat urval av ingredienser. Dessutom är pastan i botten riktigt härlig också. Det är extremt sällan jag hittar en färdigsallad med ok pasta i botten. Men Snäckans är faktiskt riktigt bra.

Utöver detta så är råvarorna färska och av hög kvalitet. Man känner liksom hur det krispar när man tuggar salladen. Ärtorna smakar härligt gott och räkorna är möra och fina. Såsen är också i en klass för sig, den smakar bra helt enkelt. Inte samma ”dussinsås” som de andra kör med.

Till råga på allt är priset inte dyrare än andra sallader. Denna sallad kostar 49 kronor och det är väl värda kronor. ICA Maxi såg jag säljer vanliga standardsallader i en rund burk för 50 kr. Helt ok att äta men inte i närheten av samma kvalitet som denna leverantör.

Så passerar ni i Söderhamn med omnejd ska ni definitivt köpa denna sallad framför andra.

De vanliga ”mack-salladerna” brukar ha sallad med inslag av bruna fläckar (ruttet) och små körsbärstomater som jäst och blivit sura. Och så minimalt med det goda (kyckling, räkor, ost, skinka, tonfisk, etc). Nästan så det blir lite löjligt ibland. 

Enda fördelen med de vanliga färdigsalladerna är att de oftast är så äckliga att det bara inte går att äta upp allt. Vilket är perfekt för en person som mig, som behöver tänka på kalorierna. Men det är absolut enda fördelen.

Sen vill jag tillägga att Snäckans sallader – även på sista ”bäst-före-dagen” är fräscha och krispiga. Är det någon som fått en krispig sallad på Statoil någon gång? Ens när de är nylevererade så att säga? Statoil och övriga mackar etc borde köpa in Snäckans sallader istället 🙂

Snäckans färdigsallad

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Karl Sigrelius och Alexandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB