Startsida / Inlägg

Mycket jobb, ruskväder och knäont stoppade träningen idag

av Bengt

Blev ingen träning idag. Det suger verkligen. Tänkte ju köra rullskidor. Men vaknade upp till ett riktigt ruskväder. Spöregn och kraftig blåst. Övertygade mig själv att det vore bättre att vänta en dag till i hopp om torra vägar och sol. Dels vill jag inte slita onödigt mycket på hjullagren, dels tycker jag det är jobbigt när pjäxorna blir genomblöta och dels är det verkligen inte kul att köra 2 timmar i storm och regn.

Sen drog arbetsdagen igång på riktigt. Fullt upp varenda minut. Och plötsligt tittade även solen fram och efter några timmar torkade vägarna upp och vinden avtog. Perfekt för ett träningspass…vill ju inte vänta till mörkret eftersom jag inte har någon rejäl pannlampa tillhands. Men precis som jag tänkte tanken att sticka ut dök kunder upp, och därefter mail som krävde omedelbara åtgärder samt telefonsamtal och paket som var tvungen att fixas före en viss tid. När det äntligen började att lugna ner sig hade det gått fem timmar sedan frukost. Inte ätit någon lunch. Och något ätbart hemma fanns inte. Tog bilen ner till samhället och handlade en sallad med kyckling. Sedan tillbaka och jobba igen.

Fick en lucka på någon timme. Men situationen överlag var så stressad och viktigt att jag inte hade en chans att veta förrän efteråt hur lång tiden skulle bli. 

Tänkte att jag får simma istället. Men nej…bassängen stängde ju om bara några minuter. Tänkte att jag skulle få jogga istället då. Ta en nattrunda i björnskogen igen. Men efter ca 30 minuter började jag känna lätt smärta i högra knät. Stretchade lite och förvärrade det hela. Värkte sedan hur jag än hade högerbenet. La ner joggingplanerna. Och jag som kände mig så stark när jag vaknade i morse. Men vågar inte chansa eller riskera något. Har ju planer på milen nu på söndag eller lördag.

Ner och käka middag, sätta in pengar i bankboxen och byta belysning i några skyltfönster. Och köpa frukost till imorgon innan sista affären stänger för kvällen. Sen tillbaka till kontoret igen. SKa göra klart lagret inatt och även försöka få klart online-kampanjen som strulat.

Svider i hjärtat att inte ha tränat. Egentligen ska man skita i alla andra och bara dra iväg. Bara tänka på sig själv och träningsmålet. Men mitt samvete klarade inte detta. Stressen tog överhand. Och imorgon stundar troligen en ännu tuffare dag. Behöver ju även sova några timmar.

Verkligen inte lätt att få till regelbunden träning….särskilt inte nu på hösten när det börjar blåsa, regna och dagarna blir allt kortare och kortare. I somras kunde man ju ta rullskidorna och sticka ut på en tur i midnattsolen. Hur skönt som helst….det är bara att glömma nu. Men har en bra pannlampa i Stockholm SKa hämta upp den på måndag nästa vecka om allt går väl.

 

  • Tjänstgörande redaktör: Alex Rodriguez, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB