Startsida / Inlägg

Nytt personbästa på rullskidrundan

av Bengt

Idag bestämde jag mig för att prioritera bort allt utom träningen. Till varje pris. Visst, det fanns saker som blev lidande. Men de fixar jag tillrätta nu ikväll och inatt. Hellre det än att ta rullskidrundan i kolmörker längs Sälenvägen. Liv och träning måste gå i första hand. Resonerar som så att är man i form och tränar samt äter bra, då orkar man prestera hårdare och bättre och det i sin tur kompenserar mångfaldigt för den tid du missar vid själva träningstillfället. Det svåra är dock att övertyga dig själv om detta i stundens hetta. Och givetvis även de andra som kan tänkas bli berörda av dina beslut. Men, men…träning först, så måste det bara få vara! Så hoppade även över lunchen och slängde istället i mig en halv ostkaka (liten) i farten samt lite vatten, ett par skivor skinka samt två skivor knäckebröd med ost. Länge sen frukost så lite extra bränsle inför långrundan är nog bara klokt.

Pressade på hyfsat och fick upp pulsen i 160 slag per minut vilket är lite över 80% av maxpuls. Blåste rejält både i sidled och motvind men vid mellantiden noterade jag till min stora glädje en tidsförbättring medhela 30 sekunder mot personbästa. När jag satte förra tiden hade jag tagit det hyfsat lugnt inledningsvis, och hade då rejält med krafter kvar för sista biten. Men nu höll jag ett högre tempo från början och det märktes nu. Inte riktigt samma energinivå, men tiden gick fort och jag glömde helt bort långtråkigheten, istället fokuserade jag totalt på varje stavtag och att hålla uppe tempot. Fick stundtals känslor av att det vore skönt att sänka farten, alltså ge upp rekordförsöket, men pressade på ändå.

Det var irriterande när handskarna började glida av, och när stavbanden åkte ner, elle när jag behövde dricka vatten..allt detta sinkade fart. Dessutom var det nu ganska kraftig motvind och stavarna var jobbiga att lyfta upp och ner, eftersom vinden pressade dem åt olika håll hela tiden.

När det var 4 km kvar räknade jag ut att jag skulle med lite flax kunna hinna in på precis samma tid som personbästa. Hoppades dock att vinden inte skulle vara lika jobbig sista kilometrarna vilket stämde ganska bra. Måltiden stannade på 55 sekunder snabbare än personbästa. Gött!

Firade lite snabbt med en dusch + bastu och en kyckling a la Jacob från Dafgårds. Nu blir det jobb resten av kvällen. Mestadels fysiskt sådan, så idag räknar jag med att bränna mer kalorier än vanligt. Perfekt. Skulle inte skada att vara ett kilo lättare till milförsöket i helgen.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Alex Rodriguez och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB