Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 4

På väg ut i längdspåret

av Bengt

Riktigt nice väder idag med. 30 minus nere i byn men här på toppen av Myrflodammen är det bara -8 grader. Ska ta en tur i solen nu. Kört längd nästan varje dag. Sälen är härligt!

IMG_0858.jpg

Vågsurfar på fjället, inomhus!

av Bengt
IMG_0705.jpg

Rev av 50 längder bröstsim i Lindvallens nya upplevelsecentra Experium. Första gången i mitt liv som jag kliver ner i en bassäng som känns varm och skön direkt. De har inte snålat där kan jag lova. Efter motionerandet gick jag bort och kollade på de som försökte bemästra Sveriges första och enda Flowrider (endless wave)  . Galet tryck i strömmen och folk flög som vantar in i väggen bakom när de ramlade av surfbrädan. Gött. 36 grader varmt inne och utomhus är det tio minus 🙂 Kanske ska avrunda dagen med en längdtur i solskenet på fjället. 

Säsongens första riktiga längdskidpass avklarat – tack Sälen!

av Bengt

Då var det äntligen avklarat. Säsongens första längdpass på riktig snö. Tog bilen bort till Tandådalen och körde runt de båda elljusspåren där. Föret var ganska mjukt och fluffigt (nysnö) men ändå kallt (12 minus).

Spontant kändes skidorna först som gigantiska jättar från att man varit van vid de ultrakorta rullskidorna. Det kändes rejält klumpigt faktiskt. Även stavarna kändes gigantiska. Mina rullskidstavar är lite kortare än vad som är perfekt och mina längdstavar är lite längre än vad som är perfekt. 

Vallatejpen som jag la på i november förra året var nästan helt uttorkad och bortnött från förra säsongens myckna tränande. Så rejält bakhalt blev det och nästan inget glid heller. Men bra träning. 

Kände mig dessutom väldigt stark i armarna (tackar rullskidträningen för detta) och inga som helst krampkänningar i ryggen. Detta trots att jag inte tränat på över en månad.

Undrar hur det hade känts om jag hade tränat lika mycket som i höstas även nu i november och december? 

I vilket fall så pressade jag upp pulsen i 186 slag per minut och låg på ett snitt av 167 slag per minut. Kände mig hela tiden stark och pigg även om det dåliga fästet och dåliga glidet irriterade en hel del.

Lämnade in skidorna nu på Kaisers skidbod. De brukar vara duktiga på att preparera skidor och man får alltid bra service där. Ska hämta ut dem efter lunch och så får vi se om jag kanske hinner med ett pass till. Har spikat in ett pass på tisdag annars tillsammans med lite gamla bekanta här från Sälenfjället.

Känns gött att vara med i matchen igen! 🙂

Längdskidåkning i Tandådalen Sälen

-14 och snöoväder

av Bengt
IMG_0667.jpg

Så här ser det ut utanför stugan just nu. Skottade igår och redan igensnöat. Dock lätt att få bort igen. Den stränga kylan gör snön nästan helt viktlös. När man går i den så liksom dammar det kring fötterna. Sälen är härligt!!!

Vinterskog i Sälenfjällen

av Bengt

Riktigt härligt – knäpptyst och nästan trollskt. Nu vet jag varför jag tycker om fjällen så mycket. Finns det något härligare ställe att skida fram på en dag som denna? 

IMG_0648.jpg
Sida 1 av 4
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB