Startsida / Inlägg

Konsten att pressa in ett träningspass

av Bengt

Åkte till jobbet klockan 7 i morse….kom sen inte hem förrän strax efter klockan 21 i kväll. Hade igår planerat att försöka mig på ett träningspass på torsdag kväll. Men med tanke på att jag inte käkat sedan klockan 12 och att jag skulle behöva lägga mig vid 21 för att hinna få 8-9 timmars sömn övervägde jag att hoppa över rullskidpasset. Dessutom kände jag av lätt ont i halsen på vänster sida.

Men ett telefonsamtal med en kamrat fick mig på bättre tankar. Han jobbade 07-03 och drog sen till jobbet vid 06 igen, och trots detta har han hunnit med 4 pass under veckan. Även om det är hälften mot vad han verkligen vill träna så är det ändå 4 pass. Han menade på att man behöver inte köra en timma. 20 minuter räcker om man är stressad. Och att man inte mat på 9 timmar kan kompenseras med en snabb smoothie från macken och sen käk efter träningen.

Så ok…jag tog och bytte om. Struntade för första gången i pulsklockan. Hade inte tid. Struntade även i pannlampan. Hade inte tid med den heller.

Sen sprang jag ut på vägen och rullade iväg på skidorna. Körde på så hårt jag kunde eftersom passet skulle bli kort. Kände mig svag i kroppen och efter bara 9 minuter började lätta krampkänningar komma i nedre delen av ryggen. Kände mig även svag i armarna. Inget riktigt tryck i stakningen. Typiskt. Har gått för lång tid sedan jag tränade senast och det hårda levernet har slitit på kroppen.

Kommer hem efter drygt 23 minuter. Fortfarande lätt ont i halsen på vänster sida. Lätt yrsel och även lätt illamående. Känner mig mycket varm. Även sedan jag kommit in och börjat stretcha. I vanliga fall brukar jag vara kall och lite småfrusen efter ett pass. Nu kände mig nästan febrig nu. Betydligt mer svettig än jag någonsin varit tidigare också. Under stretchingen noterade jag att lederna dragit ihop sig igen. Tappat nästan 5 cm i böjlighet sedan förra gången. Det går FORT tillbaka om man inte håller i regelbundenheten.

Tog en runda runt huset sen in igen. Kände nu att jag började kallsvettas på något märkligt vis. Men det känns ändå skönt att man fick in ett träningspass. Kände mig trött på jobbet idag för första gången sedan i midsomras. Kände mig trött redan i morse faktiskt innan jobbet. Kom inte igång. Hade en känsla av att kunna somna direkt även sedan jag varit uppe i en timma. Jag skulle tro att det har att göra med att jag inte kunnat träna som vanligt. Har även ätit riktigt dålig mat i några dagar. Ikväll blev det dock kycklingsallad utan pasta. 

Nu dags att hoppa i kojs. Jobb väntar imorgon, sen AW och på lördag 30-årskalas. Får se om träningspasset fick bort tröttheten.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB