Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 5

Förkylningen över och 12 snabba km i Ågesta avklarat

av Bengt
IMG_2562.jpg

Kom precis i mål efter 12 härliga kilometrar i Ågesta Friluftsområde. För första gången på hela säsongen hade jag glid under skidorna och lätt bakhalt i uppförsbackarna. 

Kroppen kändes dessutom stark igen efter veckor av prestationsnedsättande förkylningsvirus i blodet.

Tog två varv pä 6 km spåret. Kuperat å bra. Temperatur mellan 0 och +2 grader.

Ser nu fram mot nästa pass inom kort.

Lurar på att ta ett längdpass och kanske även valla skidorna

av Bengt

Är nog två år sedan jag vallade mina skidor, eller kanske mer. Minns inte riktigt. Har ju tejp på dem. Men glidvallan har jag inte gjort något åt. Har liksom inte behövts när jag varit i så dålig form. Men nu känner jag att det skulle bli roligare att träna med lite glid under skidorna. Största anledningen till det dåliga glidet är dock min kraftiga övervikt. Men också att skidorna är för mjuka för tejpen, som är så tjock att den tar i underlaget trots att man står med jämnvikt.

Polarn körde 9 mil idag på dryga 7 timmar. Själv tror jag det får bli 10 km någonstans…på under timman 🙂

 

Blir inget Öppet Spår i morgon

av Bengt

Har bestämt mig för att inte köra Öppet Spår i morgon. Har verkligen lyckats tajma in en rejäl formsvacka till loppet. Främst pga en stuka fot, men också därför att det känns som att förkylningen sitter kvar i kroppen och tillråga på allt har även vikten ökat rejält sedan november vilket i sin tur gör att skidandet går riktigt segt. Har testat några rundor senaste dagarna men pulsen går upp högt trots långsamt tempo och krampkänslorna i ryggen kommer efter redan 2-3 km. Galet mycket på jobbet dessutom så att plocka ut en dag ledigt är inte heller att tänka på. Stavarna är dessutom för långa och har inte hunnit lämna in dem för korrigering ännu. Trist, hade varit kul att köra, men själva Vasaloppet är inte ett mål i sig för min del, utan snarare har det fungerat som morot för att hålla träningsmotivationen uppe. Min främsta målsättning är fortfarande att komma i form efter skadorna och viktuppgången och nå målvikt. Det målet tror jag att jag uppnår snabbare och bättre genom att inte ställa upp i morgon. Sannolikheten att jag kommer att kunna åka skidor varannan dag kommande veckor är större än om jag pressar igenom ett vasalopp och tvingas vila en längre tid efter loppet för att återhämta kroppen. Verkar dock bli behagliga förhållanden under morgondagens tävling. 4-8 grader kallt. Måste vara nära på optimalt för ett långlopp? Man vill ju inte ha 20-24 minus som det varit i flera veckor nu, eller plusgrader och regn som varit vanligt under tidigare år.

 

I väntan på tunnelbanan

av Bengt

Väntar på röda linjen mot Norsborg. Inget ställe man vill sitta på med laptop och mobil denna arla timme. Fast vad vore livet utan lite spänning i vardagen 🙂

IMG_2559.jpg

Ser ut att bli riktigt bra väder på Öppet-Spår-söndagen

av Bengt

Riktigt bra enligt prognosen, vädret alltså, ser ut att bli strålande sol och en temperatur mellan 12 och 2 minusgrader. Blir riktigt sugen på att ställa upp…även om jag i princip precis bestämt mig för att inte köra pga mycket på jobbet och nästan 4 veckor utan träning samt förkylning. Men ett Vasalopp i sol och kallgrader kan vara en riktig fröjd….även om man är i dålig form. Och det är inte varje år som loppet går under bra förhållanden. Det kan ju lika gärna vara regn, vatten i spåren eller rena snöovädret med styltor av snö under skidorna som resultat. Ska man åka otränad är det en bra dag som krävs…gärna med en hel del is i spåren så det går fort och kassa skidor inte spelar så stor roll. Hmm..Låt oss inte säga helt nej ännu. Kanske blir en spontantur på söndag. Eller inte. Time will tell…bygger på att jag orkar köra hem på söndag natt. Vilket är ganska osannolikt. Men får bestämma mig på lördag senast.

Sida 1 av 5
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB