Startsida / Inlägg

Åkte 30 mil för att köpa en våg – livet på landsbygden!

av Bengt

Just hemkommen från en resa till Borlänge tur- och retur. 30 mil. Fick stressa klart det sista på jobbet för att hinna åka de 15 milen till centralorten. Skulle egentligen åkt redan i fredags men hann inte klart i tid.

Men så är det att bo på landet. I Stockholm kanske man i värsta fall tvingas att åka norr om stan, eller söder om för att hitta det du söker. Då snackar vi en mil eller kanske två på sin höjd. Så är det inte här.

Behövde även två skummgummitrissor till polermaskinen. Och närmsta Biltema (där jag köpt polermaskinen) var i Borlänge alternativt Karlstad. Biltema är dessutom den enda stora kedja som jag känner till som haft postorder långt före alla andra, men som la ner hela postorderverksamheten just året innan det slog igenom på allvar. Så att  beställa något via nätet på Biltema är bara att glömma. 

Tänkte även köpa ett par rullskidhandskar….fanns ju inga i Malung. Men det visade sig att det inte fanns några i Borlänge heller. Var in både på Stadium samt Team Sportia. Inte en handske så långt ögat kunde nå. Frågade även personalen som bekräftade att några sådana fanns ej.

Den här möjligheten till spontanitet och frihet är vad jag saknar med landsbygden. Du måste verkligen planera och går något snett kan det ta dagar och veckor att lösa.

Som tex min bil. Jag skulle behöva lämna in den hos verkstaden där den är köpt. Ett garantiärende. När jag varit dit har de dock sagt att de måste ha bilen i några dagar. Men eftersom jag reser mycket och spontant är det svårt att veta när jag kan lämna in bilen. Dessutom behöver jag ju en bil under tiden. Och att åka till verkstaden är 10 mil enkel väg. Sen ska du ju hem också. Och det går inga tåg. Eventuellt går det ett par bussar per dag. Men inte hela vägen, utan du får lösa transport själv sista 7 kilometrarna. Taxi finns inte heller. Eller bara om du förbokar och vissa tidpunkter och dagar. Dyrt dessutom. Sen ska du ta dig tillbaka till verkstaden och hämta bilen. 

Åker du kommunalt tar det evigheter. Räkna med att sätta av en arbetsdag. När du är framme vid verkstaden kanske du även märker att de inte åtgärdat de fel som var på listan. Eller att de missat något och inte ovanligtvis får man då frågan, du har inte lust att komma tillbaka imorgon? 

scale.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Jenny Åsell, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB