Startsida / Inlägg

Se där, en gammal bekant

av Stefan Hedmark
Prince Avalanche OLD MAN

Ibland händer det när man ser en film att man känner igen en gammal vän, men inte riktigt kan placera vem det är. Det hände igår på pressvisningen av indiefilmen ”Prince Avalanche”, då den här knasige gamle gubben dök upp. Jag kände igen honom med detsamma, men tänkte att det måste ha varit typ tjugo år sen jag såg honom senast. Spelade han inte nazist i någon gammal rulle?

Colonel_Decker_Lance_LeGault_2Väl hemma började googlingen. Han heter Lance LeGault och har säkert spelat nazist någonstans. Han har nämligen en gedigen birollskarriär bakom sig i varenda tv-serie du kan tänka dig. Från ”Dallas” till ”Columbo” till ”MacGyver”. Men jag antar att jag främst känner igen honom från gamla avsnitt av ”A-team” där han spelade militärpolisen Decker som alltid var ute efter skåpbilsgänget. Han passade fint i skurkroller.

Jag fick också veta genom googlingen att LeGault dog förra året. ”Prince Avalanche” blev hans sista film. Rollen är definitivt ett värdigt slut för honom.

Filmen har svensk biopremiär den 4 oktober och jag kommer att recensera den i Nöjesbladet.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB