Startsida / Inlägg

”American horror story”-stjärnan avslöjar djurplågeri

av Stefan Hedmark

Skärmavbild 2013-10-29 kl. 18.38.55Skådespelaren James Cromwell, som senast vann en Emmy för ”American horror story”, är en av Hollywoods flitigaste djurrättskämpar. I dag släppte han en video där han frontar djurrättsorganisationen Mercy for animals.

I den visas smygfilmade bilder från vad som påstås vara en grisfabrik i Minnesota som levererar kött till lågpriskedjan Walmart. Det är väldigt obehagliga bilder i den på grisar som plågas och i dag har Walmart gått med på att undersöka saken.

”Tortyr” är vad James Cromwell kallar det hela – och det är lätt att hålla med. I klippet påpekar han att kedjan alltid erbjuder låga priser och han drar den logiska slutsatsen att när det är billigt kött är det alltid djuren som får betala det högsta priset.

Cromwell står inte ensam bland Hollywoodeliten i den här kampen. Ryan Gosling, Zooey Deschanel och Kristen Bell har tillsammans med skådespelaren skrivit under ett protestbrev till Walmart. I februari i år greps han även under en protestaktion utanför Wisconsins universitet, så Cromwell fegar inte när det bränner till.

Den 73-årige skådespelaren är nu även aktuell i tv-serierna ”Betrayal” och ”Boardwalk Empire”, där han ibland dyker upp som finansministern.

Foto: AP

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB