Startsida / Inlägg

Tv-stjärnan nära att dödas vid 3 års ålder

av Stefan Hedmark

En riktig tv-stjärna fick en egen stjärna på Hollywood Walk of Fame i fredags. Det är Mariska Hargitay, ett namn som kanske inte är helt bekant för svenskar. Men vi ser henne på tv rätt ofta i ”Law & order: Special victims unit” där hon har spelat polisen Olivia Benson i 14 år nu och kommer att fortsätta göra det ett tag till. Hon är en riktig Emmy-darling, med åtta nomineringar bakom sig; en av dem gav henne även en statyett.

Skärmavbild 2013-11-09 kl. 18.32.42

Under fredagens ceremoni fanns familj och vänner närvarande. Bland de mer kända kompisarna och kollegorna ser vi Maria Bello, Blair Underwood, Debra Messing och Danny Pino.

Skärmavbild 2013-11-09 kl. 18.31.07

Fast mest kända kompisen är förstås Hilary Swank, som också var på plats.

På sätt och vis är det en cirkel som har slutits. Hargitay är dotter till Jayne Mansfield, gammal legendarisk Hollywoodstjärna och bystdrottning. Hargitays färska stjärna placerades på fredagen bredvid sin mors.

Skärmavbild 2013-11-08 kl. 22.30.41

Jayne Mansfield var en av de tidigaste Playboy-modellerna men hade även en kort period som filmstjärna och lyckades även vinna en Golden Globe. Hennes mest kända insats är nog i komedin ”Åh, en så’n karl!” (1957); ”Buss på villovägar” samma år var en lite seriösare insats. På 60-talet dalade hennes stjärna, men hon hamnade ofta i tidningarna på grund av sitt vilda privatliv.

Skärmavbild 2013-11-08 kl. 22.30.59

En tur in i Aftonbladets bildarkiv ger bland annat den här bilden från 1967 då Mansfield var ute och festade i Stockholm. Här hade det gått lite väl vilt till.

Skärmavbild 2013-11-08 kl. 22.31.38

Tragiskt nog slutade Jayne Mansfields liv på den här vägen i Mississippi den 28 juni 1967. Mansfield dödades omedelbart i bilolyckan, liksom hennes dåvarande älskare och en annan person. Bilden togs strax efteråt då hennes kropp hade lagts vid vägkanten. Hon var 34 år. I bilen fanns även dottern Mariska, då bara tre år gammal.

Foto: AFP, Reuters, Tommy Mardell, AP, Fox

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB