Startsida / Inlägg

Vad ska hända med Brian O’Conner?

av Stefan Hedmark

Paul Walker är död, 40 år ung, men vi har inte sett det sista av honom än. Redan på lucia har en ny film med honom biopremiär i USA, ett drama där han spelar en pappa som kämpar för sin dotters liv efter orkanen Katrina i New Orleans 2005. Filmen heter ”Hours” och släpps på dvd i Sverige bara några dagar senare. Nästa år får vi också se honom på bio i actionfilmen ”Brick mansions”, med manus av Luc Besson.

”Fast & furious 7” är planerad att släppas den 11 juli. Just nu spekuleras det här och var om hur filmen ska räddas efter Walkers död. Regissören James Wan twittrade i dag att han är så chockad att han inte vet hur han ska ta in nyheten. Men snart måste han och de övriga inblandade i arbetet bakom filmen fundera på en given fråga. Vad ska hända med Brian O’Conner? Walkers rollfigur är en av de bärande. Vi vet inte riktigt än hur långt arbetet har kommit, men troligtvis hade Walker spelat in om inte alla så de flesta av sina scener.

Filmen kommer att bli en av de allra största premiärerna nästa år, ekonomiskt sett. Den krassa verkligheten är att väldigt många människor kommer att lockas till den på grund av Walkers dödsolycka. Att inte färdigställa filmen är knappast ett alternativ för Universal.

Det har även talats om en åttonde film. Paul Walker själv har sagt att den är given. Hur det blir efter olyckan är förstås helt osäkert, men alla som följt filmerna de sista åren kan säkert se framför sig en åtta som bärs av Vin Diesel och Dwayne Johnson. Men Walker kommer att bli saknad i upplägget. Hans roll i ”Fast & furious”-filmerna var att ge lite charm och lugn till ett upplägg som i övrigt dominerades av snabba bilar, hejdlös action och adrenalinstinna insatser av Diesel och Johnson. Han bidrog med balans.

Walker hade ambitioner utöver snabba actionrullar. Det är kanske svårt att minnas nu, men han hade småroller i tyngre filmer som ”Pleasantville” (1998) och ”Flags of our fathers” (2006). Det är synd att han inte fick en chans att utveckla den sidan.

Utanför filmduken älskade Paul Walker havet. Han hade ett stort intresse för marinbiologi och surfade. Han lämnar efter sig 15-åriga dottern Meadow.

fast-and-furious-2001-14-g

Foto: Universal

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB