Arkiv för March 2014

- Sida 1 av 3

”Game of thrones”-skådisarna firar säsong 4

av Stefan Hedmark

Magnus Sundholm var på HBO:s ”Game of thrones”-fest i New York för någon vecka sedan och skrev om det på Hollywoodbloggen. Här på Nöjesbladsredaktionen hittar jag bilder på seriens skådespelare som också var på plats. Med tanke på hur utspökade de är i serien är det alltid kul att se hur de ser ut i modernare sammanhang. Så här är några bilder:

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 02.27.30

Maisie Williams och Sophie Turner spelar Arya och Sansa Stark och är goda vänner privat.

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 02.37.15

Carice van Houten (i mitten) har banankontakt. 2012 fick hon rollen som Melisandre i serien.

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 02.34.33

Få är så ljuvligt irriterande som Jack Gleeson i rollen som Joffrey. Här poserar han med Sophie Turner. Man får hoppas deras relation är bättre än Joffreys och Sansas.

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 02.35.58

Isaac Hempstead Wright och Kristian Naim är Bran Stark och Hodor i serien.

Skärmavbild 2014-03-29 kl. 02.36.17

Nathalie Emmanuel och Emilia Clarke spelar Missandei och Daenerys. Nathalie är ny i serien sedan förra året.

”Game of thrones” gör comeback den 6 april i amerikanska tv-rutor, och några timmar senare på HBO Nordic.

Foto: AP

Jackman gör Wolverine the musical

av Stefan Hedmark

Via Empires twitterflöde får jag upp ögonen för nedanstående briljanta klipp från BBC Radio One med Hugh Jackman. Han har ju många strängar på sin lyra – att se honom som Wolverine i ”X-men”-filmerna är lika givet som att han vädrar stämbanden i storslagna musikalprojekt som ”Les misérables”. I klippet får han tillfälle att förena de två genrerna. Mycket charmigt.

Självklart har Jackman en ny Wolverine-film att sälja med sitt BBC-framträdande. Den 23 maj har ”X-men: Days of future past” svensk biopremiär. Den ursprunglige ”X-men”-regissören Bryan Singer är tillbaka vid rodret och filmen förenar den gamla rollistan med de nyare talangerna från ”X-men: First class” (2011). Det innebär extra mycket stjärnglans i form av Ian McKellen, Patrick Stewart, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, James McAvoy, Anna Paquin, Ellen Page och Peter Dinklage.

Färska bett i ny Sharknado

av Stefan Hedmark

En ny affisch för ”Sharknado 2: The second one” spreds på nätet häromdagen. Hajtornadon ger sig uppenbarligen på New York den här gången och Frihetsgudinnan försvinner i ett moln av hårda vindar och blodkaskader.

PH0LdOJWtXur45_1_m

Första ”Sharknado” som visades på kanalen Syfy förra året blev överraskande nog en gigantisk snackis på sociala medier. Det som orsakade all uppståendelse var den hejdlöst utflippade idén att sammanfoga två naturkrafter, hajar och tornador… men det var också allt. Visst, filmen i sig hade humor och en del minnesvärt bisarra scener (motorsågen och hajen!) – men oj vad seg den var, med kackig insats av Tara Reid. Hon gör för övrigt comeback i uppföljaren, som har amerikansk tv-premiär i sommar.

Entertainment Weekly gjorde nyligen inspelningsreportage bakom kulisserna på ”Sharknado 2”. Mycket roande läsning. Bland annat får vi veta att den här gången fanns det åtminstone tillräckligt med pengar så att skådespelarna kunde bo på hotell.

Kategorier TV

Spaceys djävulska smajl

av Stefan Hedmark

Det här med att Kevin Spacey ska spela Winston Churchill på film har väl utseendemässigt inte känts klockrent. Fast jag hittade ändå en bild på den forne premiärministern från 1918 då han var 44 år. Spacey är 54 år nu. Nog finns en del likheter:

Skärmavbild 2014-03-28 kl. 02.47.22

Med det sagt kan man säkert ändå räkna med att kommande filmen ”Captain of the gate” får en Oscarnominering för makeup – det lär behöva satsas på den fronten för att göra Spaceys tolkning av den äldre Churchill under andra världskriget övertygande.

Förutom några producenter och Spacey är det enda andra klara namnet för filmen manusförfattaren Ben Kaplan som tidigare legat bakom en film om Reagan för History Channel. Det skriver Hollywood Reporter.

Det kryllar av Indiana Jones-rykten

av Joni Nykänen

INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL

Bradley Cooper påtänkt som Indiana Jones?
Det var ett rykte som filmskvallersajten Latino Review spred häromdagen. Och att regissören Frank Darabont skulle få chansen att skriva ett manus igen.
Nu skriver Slashfilm att Indy Jones inte kommer att få en ”reboot”, en omstart, just nu.
Darabont förnekar också sin inblandning.
– Det här är ett rykte på internet som inte innehåller någon sanning. Jag har inte pitchat en idé till en Indiana Jones-film och ingen har närmat sig mig med en sådan idé, säger han till AICN.

Mycket tyder på att Harrison Ford ändå kommer att göra rollen en gång till. Men han är en ganska upptagen man ifall han utöver kommande ”Star Wars” även gör en uppföljare till ”Blade runner”.

Det är väl dock ändå bara en tidsfråga innan någon ersätter Harrison Ford som Indiana Jones. Varför skulle man inte göra figuren till en amerikansk James Bond? Det är fullt rimligt.
Men det kommer förstås att bli extremt svårt att acceptera en annan skådespelare i rollen som Indiana Jones.
Vilka skulle kunna funka? Det blir säkert en nykomling som inte har så mycket bagage.
Bradley Cooper-ryktet kan jag inte tänka mig det finns någon sanning i. Det skulle säkert kunna krossa hans karriär ifall han inte når upp till förväntningarna.

Rosemarys baby skriker igen

av Stefan Hedmark

För några dagar sedan släppte NBC en affisch samt en liten trailer inför ett av deras sommarprojekt – miniserien ”Rosemary’s baby”. Det är en nyinspelning av Roman Polanskis sataniska rysare från 1968 som i sin tur är baserad på en bästsäljare av Ira Levin.

Det är inte mycket vi får se här nere – att handlingen utspelar sig i Paris är svårt att missa, och att det lyser djävulskt rött ur den skräckinjagande svarta barnvagnen skvallrar om vad som döljer sig i den. Det fanns en tid då slutet i den här storyn skulle vara en överraskning, men de som har gjort miniserien förutsätter att vi alla vet vem Rosemarys unge är.

I originalet var det Mia Farrow som gjorde huvudrollen. I miniserien blir det Zoë Saldana.

rosemarys-baby-1

Filmens fönster öppnas

av Jens Peterson

Det våras för de olika sätten att se film. Så här i mars kan vi konstatera att svenskarna kan se filmer som ”Veronica Mars” och ”Blå är den varmaste färgen” som nättjänster innan de finns som dvd.
Även ”Hobbit: Smaugs ödemark” finns nu ute att köpa på iTunes innan den kommer som fysisk film.
I morgon 26 mars är det svensk biopremiär för nya ”Captain America” – ett par dagar före den amerikanska premiären. I Sverige heter filmen ”Return of the first avenger”. Annars heter den ”The winter soldier”.
I morgon är det också dvd-premiär för ett par brittiska sevärdheter som aldrig fick chansen på bio i Sverige. ”Alan Partridge – alpha male” är en komedi med Steve Coogan som fåfäng radiopratare, en gång tv-stjärna.
”Filth” bygger på en roman av Irvine Welsh som också skrev ”Trainspotting” och påminner om den filmen med sina skruvade bilder och en överdos av sex och knark. Många sevärda skådespelare med James McAvoy i spetsen.
En del får världspremiär på bio, en del får aldrig chansen på bio, en del når oss via olika video-on-demand. Många fönster. I olika storlekar.

Ingen rör sig som Christopher Walken

av Stefan Hedmark

Via filmmagasinet Empires Facebook-flöde fick  jag upp ögonen för Huffington Posts utsökta klipp här nere, en mashup med mer eller mindre alla dansscener du kan tänka dig som Christopher Walken gjort genom åren. Som du säkert redan vet utbildade sig den 70-årige Oscarvinnaren till en början som dansare. Kolla och njut:

Walken är för övrigt bioaktuell i sommar i Clint Eastwoods nya film, ”Jersey boys”, som handlar om gruppen Four Seasons. Kanske blir det mer dans i den?

Ghostbusters III – utan Reitman i registolen

av Joni Nykänen

Sony Pictures siktar in sig på att dra igång produktionen av ”Ghostbusters III” i New York tidigt 2015.
Men efter att regissören Ivan Reitmans nära vän Harold Ramis, som spelade Egon, dött väljer han att låta någon annan regissera, förklarar han för Deadline.
Istället ska han hjälpa produktionen att hitta en regissör, och själv producera.
Bill Murray kan vi räkna bort. Han har inte ens velat läsa manuskripten som skickats till honom. Så då är det Ernie Hudson och Dan Aykroyd kvar i det gamla spökjägargänget.
– Det första manuset gjordes av mig, Lee Eisenberg och Gene Stupnitsky. Harold Ramis och Dan Aykroyd hjälpte Gene och Lee. Det var ett bra manus, men när det blev tydligt att Bill inte ville göra en till ”Ghostbusters” och att det var omöjligt att hitta honom och prata med under ett eller två år när vi försökte dra igång projektet. När Bill slutligen… nåja, han sa aldrig nej. Men han sa aldrig heller ja. Så det fanns inget sätt att göra just den filmen. Så vi bestämde oss för att börja igen med Etan Cohen med hjälp från Dan Aykroyd, säger Ivan Reitman.
Producenter på Sony är nöjda med det nya manuset.
Originalfigurerna har väldigt liten plats i filmen.
När varken Ramis eller Murray är med kan man förvänta sig att nya ”Ghostbusters” blir något helt annat än de två första filmerna.
Finns själen och känslan kvar där när det är dags för premiär? Omöjligt att säga.ghostges

Need for speed knäckt av 300

av Stefan Hedmark

”Need for speed” hade premiär i helgen, både här och i USA. Den hamnade på första plats i Sverige, men på amerikanska biotoppen gick det sämre. Att kritikerna inte skulle gilla den här filmatiseringen av det berömda spelet var väl ingen överraskning, men den gick inte hem tillräckligt väl hos den tilltänkta publiken heller. ”Need for speed” tog lite mer än 113 miljoner kronor i USA och en tredjeplats på biotoppen – den hade inte en chans mot den betydligt mer omtyckta ”Herr Peabody och Sherman” som hamnade etta, med intäkter på 134 miljoner kronor, och ”300: Rise of an empire” som tog 121,5 miljoner kronor. Säkerligen led ”Need for speed” av det faktum att den tävlar med ”300” om samma publik av tonårsgrabbar.

Vi får hoppas att ”Breaking bad”-stjärnan Aaron Paul hittar något fräsigare att sätta tänderna i framöver än sega spelfilmatiseringar.

Värt att notera i övrigt på amerikanska biotoppen, enligt The Wrap, är att pengamaskinen Tyler Perry bombade något hiskeligt med sin senaste film ”Single moms club”, och att Wes Andersons ”The grand Budapest hotel” gör svinbra ifrån sig trots att den än så länge haft premiär på bara några få dukar i USA.  Den sistnämnda filmen har svensk biopremiär på fredag – och är i mitt lilla tycke hans bästa hittills.

Sida 1 av 3