Startsida / Inlägg

Lincoln gör comeback på vita duken

av Stefan Hedmark

Jag gillade verkligen ”Lincoln”. Historienörden i mig fick ett skrovmål. Så jag antar att ”The better angels” bör bli ett kommande projekt för mig att se. Den filmen skildrar Abraham Lincolns ungdomsår och de två kvinnor som påverkade honom mest, hans mor och syster. Den blivande presidenten växte upp mycket fattigt i början på 1800-talet, något som visas i trailern här nedanför.

Mycket misär. Fast det roligaste med trailern (åtminstone om du är lite filmnördig av dig) är ju hur tydligt det är att regissören och forne klipparen A J Edwards haft en välkänd mentor för sitt första projekt – Terrence Malick. Han har producerat och hans fingeravtryck finns överallt. Risken är kanske att ”The better angels” inte riktigt har Malicks handlag utan kapsejsar i någon slags prettoröra… fast flera recensioner efter Sundance-debuten har varit respektfyllda.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB