Startsida / Inlägg

Första trailern för Gotham

av Stefan Hedmark

I går blev det klart att Fox vill ha mer än bara ett pilotavsnitt av ”Gotham” – det blir en hel tv-serie på en gång. ”Gotham” är en titt på hur Batmans stad såg ut på den tiden då Bruce Wayne var pojke och alla framtida superskurkar som The Riddler, Penguin och Catwoman ännu inte hade utvecklats fullt ut på brottets bana. Seriens skapare har alltså sökt sig till ursprunget, precis som det gjordes i ”Hannibal” och ”Bates motel”. I natt dök även en första trailer upp för serien… och man får snarare en känsla av ”Boardwalk empire” än Batman.

Bakom serien ligger Bruno Heller som tidigare skapat ”Rome” och ”Mentalist” och som trailern visar kommer fokus att ligga på James Gordon (Ben McKenzie) som kommer att leda Bruce Wayne rätt i framtiden, med hjälp av Alfred (Sean Pertwee). Det är lätt att bli nyfiken på projektet.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB