Startsida / Inlägg

Comeback för en Batman?

av Stefan Hedmark

I går kom en trailer för ”Birdman”, ”Babel”-regissören Alejandro González Iñárritus nya film som var omtalad redan före Cannes-festivalen. Den visades aldrig där, men får amerikansk biopremiär den 17 oktober. Filmen är en komedi, baserad på en bok av Raymond Carver, och handlar om en skådespelare som en gång spelade en superhjälte och nu våndas inför premiären av en pjäs.

Så lämpligt, apropå superhjältedelen, att det är forne Batman, Michael Keaton, som gör huvudrollen. Det talas om att det här är en rejäl comebackroll för honom. Vore kul, han är sorgligt outnyttjad numera.

Trailern är mäktig. Och får mig att bli sugen på att gå hem och se regissörens ”Biutiful” som visades på SVT för en tid sedan.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB