Startsida / Inlägg

Paul Thomas Andersons frisyrfest

av Stefan Hedmark

Första trailern för ”The master”-regissören Paul Thomas Andersons nya film är här. Den heter ”Inherent vice” och är baserad på Thomas Pynchons bok (som på svenska heter ”Inneboende brist”), en skruvad noir-historia om en privatdeckare som blir inblandad i en snårig historia på 70-talet.

Många roliga scener i trailern. Och en härlig rollista, med Joaquin Phoenix i centrum (precis som i ”The master”). Risken är väl att det blir årets ”American hustle”, en praktfull tårta med frejdiga frisyrer men skral berättarförmåga. Å andra sidan är Anderson en stabilare filmskapare än David O Russell.

Men visst blir frisyrer en stor grej i filmen. Här är Josh Brolin i en mycket myndighetsrak crew cut i trailern:

Skärmavbild 2014-09-30 kl. 02.34.53

Svensk biopremiär beräknas till den 30 januari.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB