Startsida / Inlägg

The wire-stjärnorna snackar ihop sig

av Stefan Hedmark

Filmen ”Selma” hade galapremiär i New York i går. Så här passade två av stjärnorna från ”The wire” på att knyta an filmens skildring av medborgarrättsrörelsen med den senaste tidens händelser där svarta män har misshandlats och dödats av vita poliser på olika platser i USA:

”I can’t breathe” är vad Eric Garner sa flera gånger när han brottades ner av poliser i Staten Island i somras. Trots att mannen dog och att det finns obehagliga videoupptagningar som visar vad som hände går poliserna fria. Per Bjurman skrev i Aftonbladet för några dagar sedan om de stora protester som händelserna har orsakat, inte minst i New York.

”Selma” har fått lysande recensioner och ett gäng Golden Globe-nomineringar. Jag skrev mer om den här.

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB