Startsida / Inlägg

Ny skräckdocka på gång

av Stefan Hedmark

Förra året skrämdes vi av den här:

annabellefeature

Och i sommar är tanken att vi ska tjuta av skräck när vi ser den här:

Skärmavbild 2015-02-07 kl. 02.11.35

I går kom första trailern till ”Poltergeist”, en nyinspelning av skräckklassikern från 1982. Som stort fan av originalet var jag allt annat än förväntansfull. Den senaste tidens nyinspelningar av skräckfilmer har mest påmint om hur bra originalen var och att så många av dessa ”nya visioner” är stöpta i samma mall.

Men trailern har en del lovande ögonblick – och inte minst då clowndockan. Filmen försöker förena krypande skräck med storslagna specialeffekter, precis som originalet gjorde. En del av ögonblicken i trailern påminner om nyckelscener i första filmen, andra hittar nya infallsvinklar.

Det enda jag tycker är en direkt besvikelse är Jared Harris som spökjägare. I originalet var det Zelda Rubinstein, en liten beskedlig rund tant, som med en stor portion komiskt allvar gjorde den rollen oförglömlig. Harris tycks vara ett blekare val, tyvärr. Men kanske färgas jag av att han var med i en trist skräckis förra året, ”The quiet ones”.

Här kan du se trailern till nya ”Poltergeist”:

Alejandro González Iñárritu American horror story Angelina Jolie Birdman Breaking bad Golden Globes Harrison Ford House of cards Ian McKellen Kevin Spacey Lego-filmen Liam Neeson Matthew McConaughey Meryl Streep Michael Keaton Oscars Simpsons Star wars Stellan Skarsgård Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB