20 underbara balkonger

Det har verkligen dundrat in läsarmail under veckan, oj så kul! Tack snälla ni! Jag kommer svara på frågorna här med jämna mellanrum, så skicka gärna mer, alla får svar: helena@helenaaro.se

Ellinor önskar lite tips till sin inglasade balkong med utsikt mot havet (låter ljuvligt!). Här Ellinor, 20 balkonger i lite olika stilar och massor av tips. Hoppas du hittar något du gillar och blir inspirerad av!

trädgård, garden, balkong, balcony

Alla har olika syften med sin balkong, en del vill ha den privat och avskärmad, andra vill kunna ha många gäster. Här en långbänk längs väggen med massor av kuddar, en ljusslinga och flera lyktor. Perfekt för långa sommarkvällar! Bild lånad från Psbydila.trädgård, garden, balkong, balcony

En hängmatta är perfekt för långa, slappa dagar med en god bok (och lätt att stoppa undan när man slappat klart). Bilden till vänster är söderhavsinspirerad med matta, palm och matchande insynsskydd i bambu. Till höger mer sober i vitt, blått och mörkbrunt trä. Bilder lånade från Holly Becker och Stylesymmetry.

trädgård, garden, balkong, balcony

En större balkong med stora sköna sittpuffar är idealiskt för barnfamiljen! Bild lånad från Flickriver.

trädgård, garden, balkong, balcony

Har man en stor balkong så är en hörnsoffa stiligt, och det ser inte så ”stökigt ut”. Bild lånad från Specialrugs.trädgård, garden, balkong, balcony

Liten men charmig uteplats i vit, orientalisk stil. Zink, plåt, lyktor och lilla som accentfärg skapar en lugn och fridfull oas. Ett tips är att ha lyktor på olika höjd på uteplatsen. Det skapar både mysbelysning, rymdkänsla och det blir inte så mörkt i hörnen. Bild lånad från Furnishburnish.

trädgård, garden, balkong, balcony

För den som inte vill pilla så mycket med blommor så städsegröna växter perfekta på balkongen. Det skapar en varm ombonad känsla. Bild lånad från Elle Decor.

trädgård, garden, balkong, balcony

En spaljé är ett perfekt sätt att dölja en kal vägg, fynda en grind på loppis eller fläta egen spaljé av pil. Även hänga fågelburar med murgröna i skapar en ombonad känsla. Bild lånad från bloggen Winterwhisperspics.

trädgård, garden, balkong, balcony

Låga möbler, stråmatta och kuddar på golvet skapar en skön loungekänsla. Perfekt om man har insyn. trädgård, garden, balkong, balcony

Är balkongen smal kan två fåtöljer mitt emot varandra vara stiligt. En bricka i mitten på en fotpall är snyggt och praktiskt! Bild lånad från bloggen Mocca-and-me.

trädgård, garden, balkong, balcony

Blanda stora och små växter för att skapa dynamik på balkongen. Annars blir det lätt pluttigt med småkrukor lite här och var. Bild lånad från Goodtaste.

trädgård, garden, balkong, balcony

Konstrottingmöbler kan man hitta urbilligt på de flesta ställen som säljer utemöbler idag. Försökt hålla ihop stilen med krukor i samma färger och ta upp en genomgående accentfärg på textilier och accessoarer. Bild lånad från Styleathome.balkong, balcony, garden, trädgård, uteplatsDraperier är ett sätt att både skydda mot insyn, dekorativt om man har kala väggar på balkongen, det skapar en ombonad känsla, samt att de skyddar växterna mot stark sol om man reser bort några dagar. Bilder lånade från Sunset magazine och Interiordec.about.

trädgård, garden, balkong, balcony

En större balkong som fått insynsskydd med hjälp av en städsegrön häck. Och fotpallar med brickor på är populärt som bord! Bild lånad från Styleathome.

trädgård, garden, balkong, balcony

Har man inte råd med utemöbler kan man måla pallkragar och lastpallar och skapa sin egen loungehörna på balkongen. Bild lånad från Duponduran på Pinterest.

trädgård, garden, balkong, balcony

Mattor och kuddar kan hålla ihop stilen  även om man har olika typer av utemöbler. Palmer är perfekta växter att ”rama” in uteplatsen med. Bild lånad från Style-files.

trädgård, garden, balkong, balcony

Här ser man tydligt vad belysning gör för balkongen. En liten stenanläggning med porlande vatten ger en zen-liknande miniträdgård. Bild lånad från Shelterness.

trädgård, garden, balkong, balcony

Och en ljusgirland gör den lilla balkongen mysig även på kvällen. Bild lånad från Flickriver.

trädgård, garden, balkong, balconyAvslutar med en före-efter bild från Apartment Therapy. Med små enkla medel som ljusslinga, en matta, några palmer och en solstol förändra utseendet helt. En gammal dörr blir en vacker fondvägg om man vill dölja något fult!

Ha en fortsatt skön söndag vänner!

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma