Kopia eller orginal?

I kväll sitter jag och drömmer om några designklassiker som jag skulle vilja ha i mitt hem, någon gång. Däremot har jag svårt att motivera för min familj att vi ska köpa köksstolar för en förmögenhet eller en fåtölj värd en Thailandsresa….

Men så finns det ju företag som gör identiska kopior på dessa designklassiker, som Infurn och Designers Revolt. Jag är kluven, älskar ju formen, själva designen på gamla, tidlösa klassiker, är det då så viktigt om det är original eller inte? Och samtidigt som jag tycker det är förfärligt med kopior, moraltanten i mig rynkar på överläppen, så gläds jag alldeles förfärligt åt att gemene man faktiskt har råd att ha vackra, stilsäkra möbler hemma. Fråga. Är designmöbler bara till för överklassen?

Frida Ramstedt med inredningsbloggen Trendenser skrev ett intressant inlägg om just detta år 2011, och med en bra förklaring om det verkligen lagligt att kopiera möbler så, rakt av.

Själv drömmer jag vidare om Y-stolen, formgiven av Hans J. Wegner för Carl Hansen år 1949! Spana in fler vackra designmöbler hos Carl Hansen här.

carl hansen, dansk design

Foto: Carl Hansen

I morgon onsdag börjar årets Formexmässa, håll utkik, det blir massor av uppdateringar på bloggen under kommande dagar, med massor av härliga bilder och tjuvtittisar på årets alla pryl,- och möbelnyheter!

Ha en skön tisdagskväll vänner!

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma