Välkommen bakom kulisserna!

Senaste dagarna har jag jobbat dag som natt så jag har knappt koll på vilken dag det är. I veckan var jag och fotograf Angelica ute på uppdrag och fotade omslag för Härligt Hemma.

Jag får en hel del frågor om stylistyrket, vilka skolor som finns, hur man gör för att börja jobba, om man kan vara assistent osv. Många har helt fel uppfattning om att vara stylist. Det är långa dagar, man ska helst tycka det är lika kul att skriva texter och 50% av tiden bär man tungt och försöker lösa massor av logistikproblem och leta location. Själva stylandet är typ 10 % av arbetet.

Glamoröst kan man tycka, men faktum är att stylistyrket är sjukt slitsamt. Jag var först ute och roddade prylar i flera dagar och bar tunga saker (träningsvärk check!). Sedan packar man bilar, packar ur och packar upp allt som ska stylas och fotas (ännu mer träningsvärk, check!). Sedan ska allt packas ned igen, och hinner man inte pricka av allt på en följesedel då på plats, så måste man packa upp allt igen för att dubbelkolla att alla produkter ser okej ut innan man returnerar dem till butik. Jag brukar kalla det att man får en ”kreativ bakfylla”, man kommer knappt upp ur sängen dagen efter en fotografering. Men det är enormt kul att åka ut på uppdrag, få komma in i unika hus och få förändra och piffa hur man vill. Som huset vi fotade nu i veckan, en gammal glömd sekelskifteskåk där ingen brytt sig på årtionden. stylist stylist styliststyliststylist   Ha en skön helg vänner!

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma