Skön nyhet!

För några år sedan gav jag upp min 15-år gamla Ikeasäng (som jag älskade) och köpte en ny, riktig kvalitetssäng.

Jag hade sovit i en Jensensäng i en stuga i Dalarna, efter de nätterna kunde jag inte sluta tänka på den där sköna sängen. MEN, det blev inte som jag tänkt mig…. Om det nu var de fantastiska sommarnätterna i Dalarna som vaggade mig till sömns, eller om det var sängen…. det vet jag inte. Men när jag fick hem min Jensensäng, så har jag sovit obekvämt var och varannan natt, trots att maken och jag provat olika madrasser.

Det skiljer ungefär 40 kg på maken och mig. Jag vill sova rätt hårt och min man vill sova jättemjukt… hur gör man liksom? Tycker vi har testat det mesta i sängväg och inte hittat en bra lösning.

Men det är rätt spännande att läsa olika testfakta på sängar. Ikea, Jysk och Mio ligger högst i topp. Hästens, som har så gott rykte, får alltid bland de lägsta poängen. Och enligt sajten ”Bäst-i-test” är det oftast ägarna till Hästens-sängar som byter till något annat märke när det är dags att köpa ny säng. På Test.se kan du läsa alla tänkbara tester, från bästa kräftorna, hårinpackningar, till studsmatta, tv, mobiler och sängar.

Vad ska man tänka på när man köper säng? Vad är rammadrass, kontinentalmadrass eller ställbar madrass? Vad det är för skillnad mellan bonell, LFK, pocket? Både hos Sleepo.se och Mio ger de bra råd vad du ska tänka på när du ska köpa säng… och alla som säljer sängar belyser samma sak…. Sängen är en investering, vi sover en tredjedel av våra liv och sömnen är tiden då kroppen återhämtar sig från stress och sjukdomar.

Hur som helst, Jensensängar har nu kommit med en ny sängkollektion ”Signature”. Tydligen har den ett unikt zonsystem som ger extra stöd för korsryggen och har en mjukare zon vid axlarna. Kollektionen har också ”Exact comfort adjustment”, där man med en knapptryckning kan ändra fastheten på madrassen, allt efter stundens behov.

Låter ju för bra för att vara sant, både min man och jag tittade på varandra och sa i kör ”en sån ska vi ha”…… och spana in benen i koppar, rätt snygga va!?

jensen

 

Och jag har länge sökt en stor, maffig sänggavel, likt denna….. men jag får nog drömma vidare!

Och spana in dessa otroligt vackra sänggavlar och sovrum, wow, vill ha alla!

He en fortsatt skön dag vänner!

 

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma