Lika som bär!

Supergulliga Frida Ramstedt som driver en av Sveriges främsta inredningsbloggar ”Trendenser” har ett återkommande och kul tema på sin blogg som heter ”Lika som bär”… 

Det är ju idag mer vanligt än ovanligt, att det görs kopior av populära prylar och möbler och av gamla klassiker… och smaken är ju som baken…delad. En del ser det som en stor sorg och bedrövelse att originalen kopieras, medan andra tycker det är toppen, som äntligen har råd att införskaffa en åtråvärd designpryl i sitt hem…även om det är en kopia.

Och den omåttligt populära mattan Beni Ourain, som synts i alla inredningsmagasin och stylade hemannonser de senaste åren… den har nu börjat leta sig in hos allt fler inredningsbutiker här i Sverige, som kopia.

Orginalet, med olika unika mönster, användes från början som överkast i de kalla Atlasbergen i Marocko, och inte som mattor. Mattorna är mjuka och färgerna är jordnära, med grafiska mönster… och det är ju lätt att förstå dess popularitet eftersom de passar mitt i prick in i många olika trender som pågår just nu i inredningsvärlden. Äkta vintagemattor från Beni Ourain kan du hitta hos Artilleriet för runt 19.000 kr.

Eller vad säger du, funkar mattorna från EM, Ellos och Jotex lika bra?

beni ourainSe fler snygga ”Lika som bär” hos Trendenser HÄR..

Skärmavbild 2014-08-20 kl. 11.32.13

 

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma