Se hur rummet förvandlas till ett omslag!

I Härligt Hemma som ligger ute i butik nu kan du se ett reportage fotografen Angelica Söderberg och jag gjorde för en tid sedan. När man gör omslagsfotografering är miljön där man fotar A och O.

Både fotograf och stylist lägger ned väldigt mycket jobb på att hitta de rätta förutsättningarna med både ljus och tillräckligt stort utrymme.

När man fotograferar ett omslag är det flera saker att ta hänsyn till, bland annat hitta djupet i bilden (som här fönster), hitta sköna linjer i bilden (här går en grön diagonal linje från vänster och upp till höger), hitta bra möbler och produkter, färgkombinationer och kontraster utan att allt blir föööör matchat… och så måste man tänka på att lämna plats för rubriker och olika textbudskap på omslaget.

härligt hemma, inredningstidning

Och hur såg det här matrummet ut innan vi påbörjade stylingen? Det var såklart väldigt vackert med de allra bästa förutsättningarna. Men som alltid, så vågar vi svenskar sällan inreda med starka färger, utan väljer ”säkra kort” med bleka färgskalor.

2-1

Stort och varmt tack till min väninna Åsa som så vänligt lät oss invadera hennes matrum för en dag!

Skärmavbild 2015-03-26 kl. 20.08.43

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma