3 anledningar att inreda med GRÖNT!

Det är inte för inte operationskläder är gröna, eller varför vi blir lugna när vi kommer ut i skogen.

Grönt har en lugnade inverkan på oss. Grönt kanske inte är det första man tänker på när man ska inreda hemma.

Men grönt är så snyggt och det blir riktigt effektfullt också. Däremot är det inte snyggt med överdrivet mycket grönt snarare en grön soffa, gröna enstaka accenter eller ett dukat bord med gröna inslag är både fräscht och ger en varm, inbjudande och somrig karaktär.

Grönt är faktiskt också väldigt enkelt att matcha med andra färger. Den funkar med alla jordnära färger, från vitt, brunt, grått till svart. Den funkar extremt bra med metaller, koppar, guld, silver och mer ruffa & råa rostiga metaller. Pasteller går jättebra med grönt liksom andra accentfärger som gult, blått och rosa.

Så varsågoda, idag bjuder jag på grön inspiration (längst ned finner ni köpställen).

grön start kuddar Slide3 Slide5 grönamattor

Smyckesskrin med grön insida, Jonathan Adler. Grön-”ådrig” kudde från H&M, kudde med gröna blad, Svenskt Tenn, zink-zackmönstrad från Zazzle.se, zebramönstrad från Jonathan Adler, grafiskt randig från Åhléns, 3-Dmönstrad från Nordic Design Collective.

Porslin & ask med trollslända på, Oscar & Clothilde, vas från Holmegaard, grön marmormönstrad bricka, H&M, mönstrat dekorationsband (att använda som serveringar) Partyproductions, grönt vattenglas, Ellos, gröna vinglas, Sagaform, grön marmorask, Rum21.se, grön marmorklocka, Danskdesign.nu.

Grön soffa från & Tradition, glaslampa från Lyktan Bankeryd/ Posh Living.

Zebramatta från Jonathan Adler, zickzackig från Brita Sweden/ Designonline.se, ljusgrönmönstrad Jonathan Adler och längst bak en optisk grönmönstrad matta från The Rug Company.

Fler blogginlägg från Bohemchic

Senaste artiklarna från Härligt Hemma