Startsida / Inlägg

Tips:Två riktigt bra pocketböcker

av Cecilia Gustavsson

Två väldigt bra – sinsemellan mycket olika – aktuella pocketböcker recenserade jag i gårdagens Aftonbladet. Särsklit en av författarna, Tawni O´Dell, tycker jag verkligen att ni ska upptäcka. Henne roman ”Avvägar” är också en riktig sidvändare. Det är tragik och dramatik med viss cynisk humor, mycket intelligent. Här kommer recensionerna:

Tawni O´Dell: Kära syster +++++
Oj, vad hon kan skriva! Här ryms ett helt nystan av mästerliga dramer i ett amerikanskt gruvsamhälle. 40-åriga Shae-Lynn är expolis, van vid våld, med krass humor. En dag kommer hennes syster tillbaka och en rad hemligheter rullas upp.

Fausta Marianovic :Sista kulan sparar jag åt grannen ++++
Huvudpersonen har en bar och struntar i politik. Men plötsligt skär kriget rakt igenom familjer och vänskap: Ens ursprung blir skillnad mellan liv och död. Känslosamt, starkt språk blandas med fakta om kriget i forna Jugoslavien.

(Nu för tiden bor Fausta i Sverige)

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB