Startsida / Inlägg

Varför deckare?

av Cecilia Gustavsson

Håller precis på och förbereder en del intervjuer till sommaren, då vi ska ha populära deckarförfattare på boksidorna, bl a Liza Marklund och Mari Jungstedt. Många gillar ju att läsa kriminalromaner på sommaren som avkoppling.

Ibland kan jag tycka att det är märkligt att vi gillar att läsa om mord, sorg, blod och elände – i verkligheten är inte de här ingredienserna några höjdare precis. Lasse Winkler, chefredaktör får Svensk Bokhandel, sa i en intervju att han tror att läsarna  – förutom kluriga intriger – gillar det förutsägbara och trygga med kriminalromaner: det händer ett brott och det nystas upp – de onda straffas ofta och man får veta sanningen.

Vad tycker ni är det bästa med deckare?

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB