Startsida / Inlägg

Detta har jag läst i sommar: tips!

av Cecilia Gustavsson

Hej, vad kul det var att se allt ni har läst! Vilken skön blandning. Jag själv har blandat sådant jag behövde läsa i jobbet och ett par böcker som jag inte hunnit med tidigare:

P O Enquist: Ett annat liv. Äntligen hann jag läsa Augustprisvinnarens berättelse om skapande och alkholism. Som väntat mycket bra med fantastiskt språk, dock med något trög start. Rekommenderas!

Sanna Sjöswärd: Min mamma är en persisk prinsessa. Självbiografiskt om en ung adopterad kvinna som söker efter sina rötter i Iran. Gripande och intressant för alla som är intresserade av ursprung och vad som formar vår identitet.

Grebe/Träff: Någon sorts frid. Två systrar har skrivit en spännande kriminalroman som delvis utspelar sig på en psykologmottagning. Läs den inte om du är ensam i en stuga! Boken är ny och blir en ”Tre frågor” på söndag: Jag ska träffa författarna i dag.

Viktoria Myrén:  I en familj finns inga fiender. En kvinna bryter ihop under moderskapets krav och försöker finna sig själv i den ensliga släktstugan. Men där dyker fler personer upp… Psykologiskt inträngande om familjeband och kärnfamiljskrav.

Carin Hjulström: Finns inte på kartan. Programledaren har skrivit en roman om en tjej som går journalisthögskolan i Göteborg, och mot sin vilja får praktisera på en pytteliten ort i Småland. Jag planerar en intervju med Carin H, det finns mycket intressant att diskutera om den boken när det gäller storstad kontra landsbygd.

Abraham Verghese: Cutting for stone. Tvillingpojkar föds under dramatiska omständigheter. En episk historia som utspelas i Etiopien. Författaren kommer snart till Sverige och jag tänker mig en kortintervju. Har dock en bit kvar i boken!

Och jag önskar att jag kunde fortsätta läsa med denna utsikt från hängmattan:
hängmatta.jpg

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB