Startsida / Inlägg

Boktips: Nya romaner

av Cecilia Gustavsson

Oj, vilka bra romaner jag läst inför intervjuer de två senaste veckorna!!! Jag kan rekommendera allihop, fast de är olika sinsemellan:

 • ”Skära för sten” av Abraham Verghese, USA. En episk roman i läkarmiljö om tvillingpojkar som växer upp i Etiopien. Om kärlek, vänskap, medicin. Jag hade en ”Tre frågor” med honom i tidningen i söndags, ska snart lägga ut den här.
 • ”När förnuftet sover” av Inger Alfvén. Jag läste åtta-nio romaner av henne när jag var lite yngre, hon är suverän på att skildra relationer ur olika människors perspektiv. Så också här. Ska göra en stor intervju med henne i morgon.
 • ”Primtalens ensamhet” av italienaren Paolo Giordano. Högts originell och psykologiskt inträngande historia om två udda tonåringar som finner varandra för livet. Extremt välskriven. Ska träffa honom på bokmässan.
 • ”Gå inte ensam ut i natten” av finlandssvenske Kjell Westö. En bred berättande roman om flera generationer och samhällsutvecklingen, med fokus på 60- och 70-tal. Allt sett genom några mycket trovärdiga karaktärers ögon. Jag gjorde en kortintervju med honom i går.
 • ”Summan av dagarna” av Isabel Allende. En memoarbok där idén att hålla samman familjen – klanen, som hon säger – går som en röd tråd. En fantastisk historia som ibland överträffar dikten. Intervju på bokmässan.
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB