Startsida / Inlägg

Så gick det i Malous bokklubb

av Cecilia Gustavsson

Det var riktigt roligt att vara med i TV 4 i förmiddags. Framför allt för att jag hade så trevliga medpanelare: Författaren Jan Arnald och kriminilogiproffesorn Jerzy Sarnecki. Och så är Malou von Sivers en lugn och bra programledare. Vi pratade framför allt om James Ellroy och hans senaste bok ”Oroligt blod”.

Kolla inslaget här.

Vi gav också två boktips var. Här är mina:

 • ”Den utstötte” av Sadie Jones. En välskriven, svart berättelse om en liten pojke som ser sin mamma drunkna. Han bor i ett litet hycklande samhälle i efterkrigstidens England. Alla månar om en fin yta. Ingen låter honom visa sin sorg, och han blir allt mer destruktiv. Finns nu i pocket.
 • ”Vi i villa” av Hans Koppel. En karikatyr över ett medelklassigt, tjusigt villaområde. Huvudpersonen Anders tröttnar på sin frus kyla, sin grannes skrytiga stil och sitt trista liv. Inte ens älskarinnan hjälper. En dag repar han machogrannens bil, och blir allt mer vild… Skruvat, kul, träffande.
augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Kristina Jeppsson och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB