Startsida / Inlägg

Tre aktuella pockettips:

av Cecilia Gustavsson

Läsbrist? Här kommer tre finfina tips på aktuella pocketböcker:

Roman +++++
Sorgesång  av Siri Hustvedt
Hustvedt är en favorit, med sina djupdykningar ner i psykets skrymslen. Här finns en rad parallella historier, smidigt sammanvävda. Framför allt handlar det om Erik, psykiatriker i New York, och människorna runt honom. Intelligent och välskrivet.

Roman ++++
”Näckrosbarnen” av Susanne Axmacher
En verkligt lyckad debut! Släktsagan spänner över tre generationer i en överklassfamilj. I centrum står Clara och hennes två syskon, vars relationer är fyllda av hat och missunnsamhet. Svart och omsorgsfullt, i en driven stil.

Roman +++
Facklan – en roman om Leon Larsson av Elin Lindqvist
Revolutionären Leon var författarens farmors far, och berättelsen bygger på verkligheten. Leon var en poet med våldsamma känslor. Historiskt lärorikt om ett fattigt Sverige och kampen för rättvisa. Intressant, lite som en blandning mellan lektion och roman. Författaren är för övrigt Herman Lindqvists dotter.

augustpriset bob hansson bok bokmässan boktips böcker deckare intervju john ajvide lindqvist mattias ronge nobelpriset paul auster pocket pocketböcker pockettips recensioner roman romaner stieg larsson tips
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB